Van obrir fa cinc anys, és a dir que han hagut de surfejar la pandèmia, però Yifan Chen ho té clar: no havien passat cap època tan magra com aquest 2022. Des de darrere la barra de La Vicaria, el bar que regenta a la plaça de la Catedral de Vic, explica que les despeses se’ls han incrementat entre un 25% i un 30%. Això es deu sobretot a l’augment de la factura de la llum, de 500 a 1.060 euros cada mes, però també a la pujada de preu d’algunes begudes, com ara la cervesa. En aquest darrer cas, en repercuteixen una petita part als clients, però de moment l’estratègia és “aguantar”. Així de ras i curt. “No ens plantegem deixar-ho tot i dedicar-nos a una altra cosa, però sí que és veritat que paguem més que abans”, lamenta Chen.
Al local hi atenen cada dia professors de l’escola Santa Caterina, o el personal del Consultori Bayés, i el fan rodar entre ell i una altra persona. Pel que fa a especialitats, consten al top de plats estrella les crestes o l’amanida d’algues, però a banda de gastronomia xinesa també serveixen tapes, entrepans i plats combinats. L’emplaçament de La Vicaria, en una plaça del centre de la ciutat, fa que a l’estiu treballin sobretot a la terrassa, mentre que a l’hivern baixa la feina i es concentra als matins, pels cafès i els esmorzars. A la nevera, justament on guarden els embotits, hi ha també el secret de l’encariment de les factures: “Sabem que és el que més gasta, però de moment confiem que ens n’anirem sortint.”
{{ comment.text }}