Segons l’Ajuntament de Manlleu, la Universitat de Vic activarà a partir del febrer dos programes de formació continuada a l’antic centre cultural de Caixa Manlleu, al carrer Baixa Cortada. Seran, en concret, un curs de sis setmanes de creació i acceleració de start-ups i un altre de digital soft skills, sobre les competències més demanades al mercat laboral actual. Tant l’un com l’altre combinaran les classes presencials amb d’altres en remot i es materialitzaran en una sessió cada set dies.
Després que el setembre passat no comencés el grau superior de Dietètica previst a l’edifici, per falta de matriculats, la formació continuada constituirà el desembarcament de la UVic en docència a la segona ciutat més gran d’Osona. Es tracta d’una arrencada clarament més modesta del que s’havia anunciat, però segons l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, és “el primer pas” d’un projecte de recorregut que la mateixa Fundació Universitària Balmes defineix com a “estratègic i il·lusionant”. En paral·lel als cursos de formació continuada, se seguirà reunint la comissió per traçar com ampliar l’oferta educativa a partir del setembre que ve. Tot plegat ha de culminar, assegura l’alcalde, en la “implantació d’estudis universitaris a Manlleu”, un dels grans projectes polítics dels darrers dos mandats.
L’equip de govern de l’Ajuntament manté, de fet, que hi va haver poca matrícula a Dietètica perquè les obres a l’antic centre cultural no estaven acabades i, per tant, no es va poder ensenyar: “Ara ja comptem amb els espais. Podem mostrar un edifici excel·lent als alumnes i les seves famílies”. A parer de l’oposició, en canvi, l’executiu que lidera Garrido va pecar de “falta de planificació i autocrítica”. Al ple municipal del mes de setembre, la CUP va ser especialment crítica amb el fet que el lloguer de les instal·lacions costi 15.000 euros mensuals al consistori.
A banda dels programes de la UVic, la previsió de l’equip de govern és que l’edifici també aculli a curt termini cursos de formació continuada de l’OPE, instituts o La Salle i CEFORTEM; en l’últim cas, tecnològics i que podrien esponsoritzar empreses. Tal com ha anat recollint EL 9 NOU, les instal·lacions també seran la seu de l’escola de noves oportunitats que comandarà la Fundació Albir, un projecte que ha rebut una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya. “Dotar d’activitat i portar gent jove al centre de Manlleu, en un espai al costat de la plaça, ens beneficia en tots els sentits i segur que dinamitzarà la ciutat”, sentencia Garrido.
{{ comment.text }}