La sisena edició de la Vetllada de Cuina Solidària va recaptar dimarts 16.000 euros, una xifra rècord en l’esdeveniment, que supera en 1.500 euros la de l’any passat. Per la previsió de mal temps, 24 hores abans es va decidir fer un canvi d’ubicació i es va traslladar del pati del Seminari de Vic al Mas d’Osor, a Viladrau. Tot i el canvi d’espai, expliquen des de l’organització, hi van assistir 400 comensals que van degustar les 25 tapes que van elaborar xefs i restauradors d’Osona, el Ripollès i la Selva. Aquesta vegada el preu dels tiquets va ser més alt per “posar en valor el component solidari” i també es van buscar més “socis solidaris” que feien aportacions extra de 150 euros.
Els diners que s’han recaptat es destinaran a tres projectes. El primer, de l’Associació Casal Claret, va adreçat a dones vulnerables amb interessos i capacitats prelaborals. El segon és de l’Associació Síndrome d’Asperger d’Osona i pretén ajudar els infants afectats a través de la posada en marxa d’una aula de psicomotricitat. La tercera entitat que se’n beneficiarà és l’Associació Tapís, que vol engegar itineraris formatius individualitzats per a joves d’entre 16 i 25 anys en risc d’exclusió social.
En l’organització de l’esdeveniment també hi van participar personal del Seminari i voluntaris del Casal Claret, la Casa d’Oficis de Vic i l’associació Tapís, a banda d’altres professionals del món de la gastronomia. El cuiner Manel Molera, de l’equip de coordinació, assegurava que “estem molt satisfets” d’aquesta edició.
{{ comment.text }}