L’Hospital de Campdevànol ha estrenat una app de seguiment d’úlceres complexes que permet veure en temps real la seva evolució i sense necessitat d’anar a l’hospital.
La fan servir sobretot des d’infermeria per veure com evolucionen les ferides de les úlceres i també s’aconsellen possibles tractaments segons cada cas. En cas de dubte, també permet consultar altres professionals sanitaris de forma immediata.
L’ús d’aquesta eina també permetr una atenció “més eficaç i menys intrusiva” facilitant la presa de decisions a distància per part dels professionals d’infermeria, ja que ofereix contacte directe amb la Unitat Territorial de Ferides d’Osona i el Ripollès, que fins ara havia de ser per telèfon o bé per via telemàtica.
Actualment l’estan fent servir des de l’hospital i també els CAP de Campdevànol i Ribes de Freser i a l’Hospital de la Santa Creu de Vic, amb “resultats molt positius”. Ha estat possible gràcies a la Fundació La Caixa, a través de Caixa Bank, que ha aportat bona part del finançament.
Un aspecte important d’aquesta app, que principalment la fa servir infermeria, és que evita desplaçaments innecessaris de les persones als hospitals i altres centres sanitaris, ja que permet el monitoratge remot de les úlceres complexes i, per tant, fer un seguiment a temps real de l’evolució de les ferides.
En una comarca com el Ripollès, on hi ha molts veïns que viuen en zones disseminades, la mobilitat dels pacients és encara més complex que en altres punts del territori.
{{ comment.text }}