EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’institut de Roda de Ter impartirà un grau mitjà d’activitats eqüestres

La consellera d’Educació, Anna Simó, visitava divendres l’institut, que impartirà el curs

El 9 Nou
09/04/2024
Roda de Ter

“Osona és la comarca amb més explotacions equines de Catalunya, i era una anomalia que no existís un cicle per formar tècnics.” Així ho expressava la consellera d’Educació, Anna Simó, durant la seva visita a l’institut Miquel Martí i Pol de Roda de Ter divendres, des d’on es va anunciar un nou cicle formatiu de grau mitjà enfocat a oferir estudis oficials per dedicar-se al sector eqüestre.

L’institut rodenc coordinarà els estudis –que començaran el proper curs 2024-2025– i acollirà les classes teòriques. De fet, esdevindrà el setè centre del país a oferir aquesta formació i el quart de titularitat pública. “No només ofereix una formació per muntar a cavall, que ja es feia en altres centres de Catalunya, sinó que també s’aprendrà a preparar els cavalls i atendre’ls a les hípiques”, detallava Simó.

També feia referència a l’alta demanda d’un perfil com aquest, reclamat per la vintena d’hípiques de la comarca.

Es tracta d’una proposta formativa suggerida inicialment des del consistori del municipi, arran de les necessitats de formació en aquest àmbit en el conjunt d’Osona, i que s’ha treballat amb les hípiques i les institucions de les comarques d’Osona i el Lluçanès. “Roda serà la capital d’Osona pel que fa al treball al voltant de l’hípica”, assegurava la consellera.

Per part seva, l’alcalde de Roda de Ter, Toni Mas, explicava que aquesta iniciativa va sorgir de la recerca d’una comissió enfocada a treballar oportunitats de formació professional, “i aquest projecte estava sobre la taula per la manca de professionals qualificats”.

El centre educatiu ja té assignats els espais per poder desenvolupar les classes teòriques, i ja ha posat en marxa la recerca del professorat que la impartirà. El cicle es cursarà tres matins a la setmana des de l’institut i dos des de l’hípica Osona Horses, de Malla.

Entre altres continguts, els alumnes interessats aprendran a desenvolupar tècniques bàsiques i avançades d’equitació, gestionar i organitzar itineraris a cavall, dur a terme la cura i els auxilis dels animals i aprendre sobre la seva alimentació.

A més, el cicle també incorporarà nocions d’educació emocional i equinoteràpia. Algunes de les sortides professionals passen per la cria de cavalls, genet professional, auxiliar de ferrador, guia, administrador o ensinistrador.

La preinscripció per aquest curs està prevista per a l’última setmana de maig, i comptarà amb una vintena d’alumnes.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't