Després que es presentés fa unes setmanes al Consell Comarcal, l’Ajuntament de Manlleu ha portat al municipi la campanya per millorar la qualitat de l’aire. Un dels factors clau en la contaminació és la crema de combustibles durant l’hivern en calderes, estufes i llars de foc. Per això, es reparteix un tríptic amb recomanacions sobre quins es poden utilitzar, i quins no.
A Manlleu, els valors objectius anuals de benzopirè van superar el límit per a la protecció de la salut els anys 2013 i 2015. El moment en què la qualitat de l’aire presenta índexs més dolents és a l’hivern. L’anàlisi que se n’ha fet ha conclòs que la crema de combustibles n’és la causa principal, unida a les condicions geogràfiques i meteorològiques del municipi.
Per això, l’Ajuntament de Manlleu ha encetat una campanya informativa, que s’adreça a ciutadans i empreses, que dóna consells sobre quins combustibles perjudiquen més la qualitat de l’aire, i quins, en canvi, són més recomanables. El tríptic que es reparteix, editat per la Generalitat, recorda que la llenya que s’utilitzi en calderes, estufes i llars de foc ha de ser seca. I enumera els combustibles que està prohibit cremar, com el coc de petroli, el carbó mineral, la fusta tractada, palets, mobles, olis i altres materials com plàstics, roba o escombraries.
La campanya l’han treballat conjuntament el consistori manlleuenc, la Generalitat i el Consell Comarcal d’Osona.
{{ comment.text }}