Una delegació de Manlleu, encapçalada per l’alcalde i amb representants del teixit social, econòmic i polític de la ciutat, van visitar aquest dijous les instal·lacions de la Universitat de Vic. La visita s’emmarcava en les anomenades Trobades FEM UVic Territori, que tenen per objectiu fer partícip del projecte universitari el conjunt de l’entorn on està implantat.
Una trentena de representants tant polítics com dels agents econòmics, socials i culturals manlleuencs van poder conèixer de primera mà el projecte i les instal•lacions de la universitat vigatana. La intenció és estrènyer els lligams amb el territori on és present la institució i en el cas de Manlleu -que ja forma del patronat de la Fundció Universitària Balmes, és membre del consell d’administració de Creacció i ha integrat recentment el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis del Museu del Ter a l’estructura de la universitat- aquesta proximitat ha de ser una font especialment rica d’oportunitats.
Des del punt de vista de la universitat, el compromís amb els diversos municipis on va estenent la seva xarxa és una de les apostes estratgègiques del model. Segons el seu director general, Joan Turró, hi ha d’haver una vocació territorial que acompanyi l’orientació global i internacional que té, per definició, la institució.
La vista va començar a l’edifici de Casa Convalescència -on properament s’ha de traslladar el rectorat de la UVic- i als espais de l’agència d’emprenedoria Creacció. La comitiva es va deplaçar posteriorment al Campus de la Torre dels Frares, al Centre d’Estudis en Esport i Activitat Física de la zona esportiva i finalment al Campus de Miramarges.
{{ comment.text }}