El Departament de Territori i Sostenibilitat ha explicat aquest dilluns a la seu del Consell Comarcal d’Osona, a Vic, mesures de contribució per reduir l’ozó troposfèric a la Plana de Vic. Ha anat a càrrec de Mercè Rius, directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic.
La jornada ha servit per explicar als locals i organitzacions relacionades amb la salut i la protecció de la població, el protocol que es fa servir a l’hora d’emetre preavisos i avisos de superació d’ozó. També ha servit per informar-se sobre tot allò relacionat amb l’ozó troposfèric.
Durant aquest 2018 en 9 dies hi hagut una superació respecte la mitjana establerta a la Plana de Vic, , 8 a l’estació de Tona, 3 a la de Vic i 2 a Manlleu. En nombre d’hores, han estat 21 les que han presentat superacions d’aquest llindar. Però això no significa que la població estigui en perill, diuen des del departament. Cal destacar també que com més calorós sigui l’any més superacions, en aquest cas destaca l’any 2003 ja que va ser un any molt calorós.
Tot això s’ha de tenir en compte ja que l’ozó és un contaminant amb una presència elevada de radiació solar, però gràcies a la normativa, les autoritzacions ambientals i als acords voluntaris amb les empreses, els nivells de contaminants atmosfèrics, estan cada cop més estabilitzats.
{{ comment.text }}