Manlleu se suma a la llista de municipis de la comarca que aposten per la transició energètica a través del cooperativisme.
Manlleu Energia acaba de néixer per agrupar comunitats de ciutadans que vulguin abastir-se de l’energia produïda a través d’instal·lacions fotovoltaiques compartides. Els socis rebran una fracció de l’energia generada, descomptant l’aportació de la factura de la seva comercialitzadora.
Les primeres dues instal·lacions previstes seran al Molí de Mirons i a la teulada del coworking, cedides per l’Ajuntament. I les dues restants al teatre de Gràcia i a la rectoria, cedides pel Bisbat. Tot plegat, ha estat gràcies al suport d’Osona Energia, que ha ofert assessorament per tirar endavant la proposta.
Tot i que el projecte tot just es comença a desplegar, la cooperativa ja pensa en la possibilitat de créixer amb la creació d’un parc fotovoltaic en terrenys municipals.
A l’inici, unes 200 llars es podran beneficiar de l’energia produïda a través de les instal·lacions de la cooperativa i s’incorporaran bateries per emmagatzemar l’energia restant i poder subministrar-ne durant tot el dia.
Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't