L’Agència de Residus de Catalunya ha fet públiques les dades corresponents a la generació de residus urbans de l’any 2016, quan es van generar 3,7 milions de tones, que corresponen a 1,36 quilos de deixalles per habitant i dia. Les xifres indiquen un lleuger repunt respecte l’any anterior (1,35 kg/hab/dia) en dades absolutes tot i que, si es té en compte el creixement econòmic, existeix una certa dissociació, i s’observa una tendència al canvi cap a un model de producció i consum més sostenible.
Del total de residus municipals, el 38,5%, 1,4 milions de tones, es van recollir de manera selectiva, amb una certa tendència a la baixa de mig punt en relació a l’any 2015. Per matèries, les xifres de l’orgànica es mantenen pràcticament idèntiques d’un any a l’altre. On s’observa una disminució més gran és en el reciclatge de paper i cartró, que retrocedeix un 11,6%, compensat en part per l’augment de la recollida selectiva de vidre que puja un 4%; un increment similar al que registra el reciclatge d’envasos de plàstic i llauna.
Per demarcacions, set comarques catalanes han assolit l’objectiu europeu previst per a l’any 2020 de recollir el 50% dels residus de forma selectiva: Osona, el Pallars Sobirà, la Terra Alta, el Moianès, el Montsià, la Segarra i la Conca de Barberà. Osona, que encapçala el rànquing, arriba a recollir selectivament pràcticament el 60% dels residus que recull. Al Moianès, el percentatge és del 51,89%.
{{ comment.text }}