La consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque, s’ha compromès a desenvolupar el projecte Ecovall de la Vall de Núria amb “la unitat de tota la vall”.
Ho ha dit en un breu discurs en el marc de la diada de Sant Gil a la vall de Núria. L’Ecovall és una estratègia per adaptar aquest territori al canvi climàtic i de manera respectuosa amb el medi ambient.
Durant la seva intervenció, Paneque ha subratllat que Núria és “estiueig, muntanya, valors cristians i humanistes i, sobretot, és catalanisme”.
També ha indicat que “el cremallera de Núria relliga la unitat de la vall de Ribes i té un pes històric en la identitat del nostre país, vinculada a la innovació i al desenvolupament industrial”.
Durant la diada s’han visitat les obres de la depuradora de la vall de Núria, dutes a terme pel Consell Comarcal del Ripollès. Les millores que s’estan efectuant consisteixen en la substitució de la depuradora actual per una de nova, més eficient.
El nou projecte permet millorar el rendiment del sistema de tractament de les aigües residuals que es produeixen a la vall Núria. Aquesta nova instal·lació estarà formada per dues línies de tractament, necessàries per donar resposta a l’intèrval de cabal que ha de donar servei i facilitar les tasques de manteniment.
La configuració sobre el terreny dels diferents elements serà molt similar a l’estació depuradora d’aigües residuals existent, ja que es mantenen les posicions dels pous de registre d’entrada i sortida.
Per minimitzar l’impacte visual, el conjunt de la instal·lació es trobarà soterrada, sobresortint a la rasant només les cobertes de pretractament i les arquetes.
L’obra s’ha dividit en dues fases d’execució: una primera fase durant aquest any 2024 deixant en funcionament una de les línies de tractament i una segona fase durant l’any 2025, en què el conjunt de la instal·lació serà plenament operativa.
{{ comment.text }}