Un degoteig constant de persones han passat durant tres setmanes aproximadament pel Ressò, la botiga temporal de productes de segona mà que ha ocupat la nau central de l’església de la Pietat de Vic i que aquest dijous tanca les portes. Ha estat la primera experiència conjunta d’un grup d’entitats i institucions que, coincidint amb els dies de Nadal, han pogut veure l’interès dels compradors per aquest tipus d’oferta. Aquest fet i la bona relació que hi ha hagut entre tots els actors fan que es plantegin la idea de crear un espai permanent. “Ha estat el pilot, i hem vist que ha funcionat”, explicava dimarts Núria Comarriu, de la Fundació Trueta, una de les entitats participants. Al seu costat hi ha hagut l’Associació Tapís, la Fundació Areté, la cooperativa La Fera Ferotge, l’Associació Ashes i també institucions, des de l’Ajuntament de Vic fins a la Mancomunitat La Plana.
“Tan important com la gent que ha passat és aquesta col·laboració, hem après a dir nosaltres en lloc de jo”, afirmava Joan Redorta, d’Ashes, un veterà dels moviments socials osonencs. Els impulsors comparteixen, segons Redorta, la voluntat “de treballar per ajudar les persones”. I ajudar-les, en un lloc com aquest mercat, pot tenir diferents sentits: facilitar productes que algunes butxaques no es poden permetre comprar de nou en nou, però també facilitar el canvi de cultura general cap al reciclatge. “El futur és això, és ser modern, és un model de vida”, deia Redorta.
Llar, llibre i roba
Roba, joguines, mobles, decoració o llibres són alguns dels productes que es podien trobar en aquest singular pop up dins d’una església, cedida per la mateixa parròquia. “Hem vist que tenia molta tirada el parament de la llar, també els llibres que es venien a un euro, i la roba de segona mà… la gent veu que té més qualitat de la que es pot pensar”, explicava Comarriu. Alguns dies hi ha hagut actuacions musicals, tallers i xerrades entre les activitats paral·leles del Ressò, que els propers dies farà balanç definitiu d’aquesta primera edició. “Ha estat clau tenir un espai al centre, ha entrat molta gent per curiositat que potser no ho haurien fet mai en una botiga de segona mà”, deia Comarriu.
{{ comment.text }}