EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Un ‘skatepark’ amb estil propi

Joves de Sant Hipòlit participen en la creació d’un nou espai per patinar al municipi

Era antic, feia temps que volien que el milloressin i ara ja l’han estrenat. Aquest dijous a la tarda hi havia almenys uns quinze joves que patinaven –amb skate i scooters– i feien salts al nou skatepark que està en funcionament des de fa aproximadament un mes a Sant Hipòlit. Tot plegat s’ha fet a través d’un procés participatiu que va començar el 2011 en què hi han intervingut joves del poble. La renovació l’han impulsat Toni Soldevila, Miquel Castany, Xevi Casacuberta i Anna Maria Basco, que fa uns 15 anys de mitjana que patinen. Ells n’han liderat el projecte inspirant-se en l’experiència i coneixement de parcs d’aquest tipus per diferents llocs del món. Les idees i els plànols els han portat a l’espai jove El Ganxo i els usuaris hi han dit la seva, comenta Soldevila. Ara “tenim un parc modest però ben fet”.

La renovació de l’skatepark va “més enllà”, amb la voluntat que hi hagi un moviment de joves aficionats a aquesta disciplina per proposar activitats. De fet, treballen en la creació d’una nova associació que es dirà La Rampa, que ha de ser “el coixí per organitzar una escola de skate”. El nom té relació amb l’espai on està ubicat l’skatepark renovat.

Treballen per crear una nova entitat de patinadors que es dirà La Rampa

A la zona hi ha una rampa de metall que es va crear a la dècada dels 90, que utilitzava una altra generació de skaters del municipi i que ara es fa servir poc. A prop, al costat de la part que s’ha fet nova ara que era una antiga pista de bàsquet, hi ha uns mòduls d’entre els anys 2005 i 2008 també de metall. Actualment, explica Soldevila, els mòduls han evolucionat i es fan de formigó. El metall, diu, rellisca més i fa més soroll. A més es treballa amb la idea que estiguin “més integrats a l’espai”. A Sant Hipòlit han triat un format relacionat amb la modalitat street, que “intenta simular l’arquitectura de la ciutat” i que es fa de formigó. Per això els joves han escollit que hi hagi, per exemple, calaixos que imiten bancs, un rail que simula baranes, plans inclinats i quarters, les rampes.

Gairebé cada dia hi ha skaters, majoritàriament nois, amb monopatins i patinets, d’entre 10 i 40 anys. Anna Maria Basco és una de les poques noies que patinen. S’hi va aficionar en proposar-li fa uns anys en un campament de surf al País Basc, tot i que “des de petita ja em cridava l’atenció”, explica. I va ser en aquest entorn en què va conèixer a qui ara és la seva parella, Casacuberta. Basco comenta que tot i que són poques noies que patinen, “cada cop n’hi ha més”.

La inauguració, aquest diumenge

La inauguració oficial de l’espai renovat estava prevista per diumenge passat però es va suspendre a causa del mal temps, de manera que s’ha ajornat per al proper 11 de novembre. Ja amb la idea de donar a conèixer i formar sobre aquesta disciplina que volen fer a través de la futura entitat, comenta Soldevila, s’hi faran tallers i exhibicions de scooter d’11 a 1 del matí i de skate de 3 a 5 de la tarda. També s’hi instal·larà un rocòdrom, hi haurà un circuit de bicis, DJ i foodtruks.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 121 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't