Cada català llença cada any 35 quilos de menjar. Són les dades que l’Agència de Residus de Catalunya fa públiques en la campanya informativa que fa arreu del territori català i que té per objectiu reduir en un 50% el malbaratament alimentari. Aquest dimecres se’n feia un taller per sensibilitzar infants i adults a Torelló.
Guardar els ous amb la punta cap avall, posar a primera fila de la nevera els productes que caduquin abans o separar les pomes i les peres quan es guardin al rebost. Són alguns dels petits trucs que es van donar aquest dimecres a la biblioteca Dos Rius de Torelló en un dels tallers de la campanya Som Gent de Profit que impulsa l’Agència de Residus de Catalunya.
Sis joves i set adults van treballar els punts claus del malbaratament alimentari. Dos personatges, l’Apro i la Fita, van donar consells als nens i van intentar que prenguessin consciència del que pot suposar llençar tants aliments sense donar-los una segona vida.
Després de fer adonar als assistents que el menjar llençat són diners que es perden, van ensenyar trucs i diferents plats de reaprofitament de menjar així com organitzar correctament la nevera i el rebost. Al final del taller, tots els assistents van rebre petits regals per contribuir a un millor aprofitament dels aliments. El taller es tornarà a repetir el proper dimecres a les 6 de la tarda.
{{ comment.text }}