L'expert respon
Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

Tanquen el programa europeu que ha permès la venda de proximitat

Un centenar de productors d’Osona, el Ripollès i el Moianès, a la Gastroteca

El 9 Nou
02/04/2021
Vic

El programa europeu Interreg V-A. Espanya-França-Andorra (POCTEFA) i que té com a socis Catalunya i les regions de l’Arieja i dels Pirineus Orientals, s’ha clos amb el 100% de les accions consolidades. En aquest projecte és on s’han desenvolupat els projectes de la web de la Gastroteca i les campanyes de “Benvinguts a pagès”. En el cas de la Gastroteca, que acaba de renovar el seu web i permet trobar amb un geolocalitzador a partir dels productes, del productor i de la zona, hi són presents un total de 101 productors d’Osona, el Ripollès i el Moianès. En concret n’hi ha 57 d’Osona, 35 del Ripollès i 9 del Moianès. Pel que fa al “Benvinguts a pagès”, aquest esdeveniment que es feia un cop l’any amb visites gratuïtes durant el cap de setmana s’ha ampliat al “Benvinguts a pagès tot l’any”, que és una oferta, ara de pagament, de visites i experiències a explotacions catalanes. Tot just acaba d’arrencar, però ja s’hi poden trobar tres explotacions a Osona –el Mas Terricabras d’Oristà, els formatges de Lluçà i la Castanya de Viladrau–, tres del Ripollès –Can Pastoret de Molló, Formatgeria Palou de Campdevànol i Formatges del Pujol-Orra de les Llosses– i, de moment, cap al Moianès.

Aquestes dues iniciatives són les principals d’un programa que ha durat del gener de 2018 al març de 2021 i que ha acomplert l’objectiu de donar visibilitat al món rural i al desenvolupament sostenible del territori a més de la venda de proximitat. De fet, amb 32 actuacions, el programa també ha impulsat el segell de Venda de Proximitat que ja tenen uns 2.700 productors de tot Catalunya. La presentació del resultat del programa el va fer aquesta setmana el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del DARP, Carmel Mòdol, que ha refermat el compromís del departament a continuar potenciant la venda de proximitat i les cadenes curtes de comercialització. El projecte ha tingut un pressupost global de 892.000 euros, que han estat cofinançats en un 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, Feder.

LA PREGUNTA

Aquest any participarà del sopar de Nadal d’empresa?

En aquesta enquesta han votat 209 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't