El BBVA, amb la col·laboració d’El Celler de Can Roca, ha obert la convocatòria de la tercera edició dels Premis als Millors Productors Sostenibles. Hi poden participar empreses i autònoms dels sectors agrícola, ramader i productors d’aliments amb certificat ecològic de tot l’Estat espanyol. Els deu guanyadors formaran part d’una de les receptes que els germans Roca elaboren mensualment dins el projecte Gastronomia sostenible del BBVA. El període d’inscripció s’ha obert aquest dimecres i acabarà el 31 de maig. Els guanyadors es donaran a conèixer durant el mes de juliol.
El jurat –on a més de representants del banc i el restaurant gironí n’hi haurà un de la consultora independent Ecodes– ha de valorar l’aplicació en els models de producció de criteris associats a la protecció del medi ambient, com el càlcul de la petjada de carboni que genera la seva activitat i les mesures adoptades per reduir-lo o compensar-lo. També es valorarà la implantació d’iniciatives d’eficiència energètica i hídrica, així com l’aposta per la mobilitat sostenible o la gestió de residus. També es tindrà en compte la incorporació de criteris socials com ara la igualtat, la inclusió o la pertinença a entitats sense ànim de lucre.
Segons Albert Cano, director de Pimes de BBVA, “volem refermar el nostre suport al teixit productiu d’un sector que juga un paper molt rellevant en el desenvolupament socioeconòmic d’Espanya”.
{{ comment.text }}