EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Torelló ha retrocedit als nivells de renda mitjana que hi havia el 2006

L’Ajuntament presenta la diagnosi d’on naixerà el Pla d’Inclusió i Cohesió Social. L’estudi conclou que un 2% de la població depèn directament de prestacions o pensions no contributives –i per extensió, en alguns casos la seva família– i que un 13% dels infants estan en risc d’exclusió social.

El 9 Nou
04/08/2014

L’empobriment mitjà de la població de Torelló a conseqüència de la crisi l’ha situat a nivells de renda de 2006. No és una situació extraordinària en relació amb el context general però sí que sobresurt, com a dada, en la diagnosi del Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social de Torelló, que es va presentar el 16 de juliol passat.

L’ha impulsat la Diputació de Barcelona per encàrrec de l’Ajuntament i pretén fixar línies d’actuació per combatre el risc d’exclusió social entre els col·lectius més vulnerables, que afecta tots els segments d’edat.

La presentació es va fer a la sala noble de Can Parrella i va comptar amb la presència del diputat de Serveis Socials de la Diputació, Josep Oliva.

Tant ell com també la regidora de l’àrea, Carme Francolí, van destacar que el treball era resultat “de la participació activa” dels agents socials del municipi.

Feta la diagnosi, el treball continuarà fixant les primeres accions a partir de setembre. Joaquim Sabater, director de la consultoria Invenies, que ha fet el treball de camp, va destacar que malgrat els indicadors més fràgils respecte a l’envelliment de població –la mitjana d’edat és de 42 anys– o les necessitats d’assistència social, Torelló té “una xarxa ben travada” tant en recursos públics com en voluntariat, i que també en aquest cas les xarxes familiars han suportat els estralls de la crisi.

En l’àmbit laboral, la diagnosi revela que “no hi ha hagut cap sector productiu que hagi vist una oportunitat en el municipi” i que la majoria de la població aturada “té un baix nivell formatiu i, per tant, de qualificació professional”.

L’estudi conclou que un 2% de la població depèn directament de prestacions o pensions no contributives –i per extensió, en alguns casos la seva família– i que un 13% dels infants estan en risc d’exclusió social.

Un altre col·lectiu vulnerable és el de les persones discapacitades, que representen el 6,8% de la població i, d’aquestes, més d’una cinquena part (22%), amb malaltia mental. L’alcalde de Torelló, Santi Vivet, que va tancar l’acte, va dir que davant del context de crisi la màxima prioritat de l’Ajuntament ha de passar, ara mateix, “per atendre les necessitats de les persones”.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 125 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't