EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Trànsit posarà un radar de tram a la zona més perillosa de la C-17, entre Aiguafreda i Tagamanent

També hi ha previst un nou control fix a prop del túnel del Figaró en sentit sud

El Servei Català de Trànsit (SCT) instal·larà un radar de tram a la C-17 entre Aiguafreda i Tagamanent que controlarà els dos sentits de la circulació. També es preveu un nou punt de control fix que se situarà a l’altura del quilòmetre 33,3 en terme de Figaró. En aquest cas, només fotografiarà els vehicles que circulin en sentit Barcelona. Aquests aparells formen part d’un contracte per a la instal·lació de deu cinemòmetres –sis de tram i quatre de fixos– a diverses carreteres catalanes entre els anys 2019 i 2020 que pretén reduir l’accidentalitat en punts on s’ha detectat una elevada concentració d’accidents. Fonts del SCT han explicat a EL 9 NOU que no hi ha data concreta per a la posada en marxa. Els nous radars de la C-17 tenen un import de licitació fixat en 908.000 euros.

Aquest serà el segon radar de tram de la C-17, després del que es va instal·lar entre Lliçà d’Amunt i Parets el febrer passat. Cobrirà el tram més revirat del pas per la vall del Congost i on es registren un elevat nombre d’accidents, sobretot els dies de pluja. De fet, els dies amb pitjors condicions climatològiques, el SCT ja instal·lava fins ara caixes mòbils amb radars per evitar que es corri massa. El tram on es controlarà la velocitat és de 2,7 quilòmetres, comprès entre les antigues instal·lacions de l’empresa Leiro i un punt situat al nord de l’enllaç amb els nuclis d’Aiguafreda i Sant Martí de Centelles, on la velocitat màxima està limitada a 80 quilòmetres per hora. Els suports per a les càmeres amb els lectors de matrícules es col·locaran a l’altura del quilòmetre 37,790, a Tagamanent. El punt de control de la banda nord serà al quilòmetre 40,490, a Aiguafreda. Hi haurà dos cinemòmetres. D’altra banda, el nou radar fix de Figaró se situarà al voltant del túnel en direcció sud. En concret, al quilòmetre 33,3 de la C-17 on la velocitat màxima permesa és de 80km/h. L’alcalde de Tagamanent, Ignasi Martínez, recorda que ja van demanar radars al Departament de Territori i Sostenibilitat en les reunions que van mantenir després de l’accident del setembre de 2016 on va perdre la vida una veïna de Manlleu per l’impacte d’una pedra del marge de la muntanya. “Molts dels accidents que hi ha són per excés de velocitat. Si passes a 80 quilòmetres per hora, encara que estigui plovent, no tens accidents”, afirma l’alcalde. Per Martínez, controlar la velocitat també contribuirà a reduir la contaminació acústica que pateixen els veïns del municipi. En aquest sentit, recorda el compromís de Carreteres per instal·lar pantalles acústiques que, per ara, no s’ha concretat.

“Si vas a 80 km/h, encara que plogui no tens accidents”, diu l’alcalde de Tagamanent

Al tram de la vall del Congost de la C-17, ja hi ha dos radars en funcionament. Un és en terme municipal de Seva, al quilòmetre 42 davant del restaurant El Pinós, i controla els vehicles que van en sentit nord. L’altre està a l’altura del quilòmetre 41, al tram de la variant d’Aiguafreda, i fotografia el trànsit en direcció Barcelona. El radar de tram que ja hi ha a la C-17, entre Lliçà i Parets, ja és el que multa més de la C-17. Es va posar en funcionament a principis d’any i durant els primers mesos va posar unes 240 multes de mitjana al dia. El segon que posa més multes de la C-17 és el que hi ha en terme municipal de Centelles, entre els nuclis d’Aiguafreda i Sant Martí de Centelles i que controla la velocitat dels vehicles que van en direcció a Barcelona. Posa una mitjana de 31 multes al dia en aquest tram on es pot anar com a màxim a 100 quilòmetres per hora. El radar del Pinós, on no es pot superar tampoc els 100km/h i controla els vehicles que van en direcció Vic, posa una mitjana de 13 multes diàries.

LA PREGUNTA

Creu que la literatura ha de ser obligatòria a Batxillerat?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't