El formatge Tendre de Drap, elaborat amb llet crua de vaca a la Formatgeria MUUU BEEE de Ripoll, projecte social de Fundació MAP, ha obtingut el 3r premi de la categoria “quesos de vaca jóvenes”, després de la disputada final del “9o Campeonato GourmetQuesos” que s’ha fet en el marc del 32è Saló Gourmets, que ha tingut lloc del 7 al 10 de maig a Madrid.
Després d’una rigorosa selecció entre més de 725 formatges que aspiraven a aquest títol, només 72 van ser seleccionats com a finalistes pel jurat
La llet a partir de la qual s’elabora aquest i tots els formatges MUUU BEEE prové de l’explotació Mas La Folcrà de Sant Joan de les Abadesses, a la mateixa comarca del Ripollès. El premi suposa un reconeixement a aquesta col·laboració i s’espera que suposi també un impuls a nivell de vendes.
Ha estat l’únic formatge de Catalunya premiat en el certamen
La formatgeria va iniciar la seva activitat fa dos anys en el marc del Centre Especial de Treball de la Fundació MAP i ha permès la creació, fins a dia d’avui, de tres llocs de treball per a persones amb discapacitat. A més, en un futur, pretén ajudar a la continuïtat d’explotacions ramaderes de llet a la comarca del Ripollès que actualment es troben en situacions de dificultat.
{{ comment.text }}