Cultura i gastronomia es tornaran a donar la mà aquest cap de setmana a la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu, que enguany celebra el 25è aniversari. La plaça Fra Bernadí tornarà a ser el centre neuràlgic de la cita, que recupera el format de tres dies (ja va començar aquest divendres) i ho fa amb novetats. Les més destacades arriben en forma de concurs: el de llonganissa tradicional i el de commemoració dels 25 anys de la fira. Aquest últim pretén reunir històries i anècdotes que han tingut lloc a Manlleu en el marc de la fira, des que es va impulsar, l’octubre del 1992. El cap de setmana es complementarà amb prop d’una trentena d’activitats.
Els prop de 20.000 assistents que s’esperen aquest cap de setmana a Manlleu podran degustar els productes locals, tots ells maridats amb una àmplia oferta de cervesers artesans. La fira tornarà a comptar amb la complicitat dels comerciants del Mercat Municipal, que recrearan un dels actes més esperats: la matança i rostida del porc i la posterior elaboració d’embotits. També hi serà present, per cinquè any consecutiu, la revista Cuina.cat, que s’encarregarà del concurs de cerveses artesanes i del tradicional maridatge d’embotit local amb cervesa artesana. El Consell Comarcal d’Osona, per la seva banda, s’estrena a l’organització de la fira amb dues activitats que dinamitzarà el gastrònom osonenc Pep Palau.
Les tres jornades de la fira que va començar aquest divendres finalitzaran amb les actuacions musicals de Júlia Viñas (divendres), l’osonenca Ju (dissabte) i un doble concert de Men in Swing (diumenge). Per primera vegada, la fira ha comptat amb una jornada prefira que va tenir lloc dijous, amb una xerrada dels socis de Cervesa del Montseny sobre micromecenatge i una sessió de Gastrofilm.
{{ comment.text }}