L'expert respon
Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

Una granja de Pinsos Sant Antoni rep el Porc d’Or a la màxima productivitat

És la granja Can Ballau, situada a Corts (Girona). Ha aconseguit 38,97 garrins deslletats per truja i any

Una granja de l’empresa osonenca Pinsos Sant Antoni va resultar guanyadora del Porc d’Or a la màxima productivitat en la 25a edició dels premis Porc d’Or, que es van donar divendres passat a Lleida. Es tracta de Can Ballau, SCP, situada al poble de Corts, a Girona. Prèviament, l’explotació, amb 165 mares, havia aconseguit l’or en les seccions de productivitat numèrica i taxa de parts.

És la primera vegada que aquesta granja guanya aquest guardó. En concret, va aconseguir la xifra rècord de 38,97 garrins deslletats per truja i any, superant la xifra aconseguida l’any passat de 37,86 de la granja Sant Martí, de Sant Martí de Centelles. De fet, la granja osonenca feia quatre anys que aconseguia aquest guardó de manera consecutiva, superant cada vegada la seva pròpia marca. També s’havia endut els anys 2014 i 2015 el Porc d’Or amb diamant. Aquest 2017 va aconseguir un porc de plata en la quarta categoria i la secció de productivitat numèrica.

Les altres granges osonenques que van guanyar van ser Granges Mas Rosell, de Santa Maria de Besora, que es va endur un porc de plata en la primera categoria i la secció de productivitat numèrica; La Farigoleta, SCC, de Calldetenes, que es va endur l’or en la segona categoria i la secció de nombre de garrins deslletats per mare de baixa; la Granja Molist, SL, de Sant Martí Sescorts, amb un porc de plata en la tercera categoria i la secció de nombre de garrins deslletats per mare de baixa; Espadaler, de Sant Quirze de Besora, granja de l’empresa Pinsos Sant Antoni, que va aconseguir l’or en les mateixes categories que la Granja Molist i Solallong, de Sora que es va endur un porc d’or en la quarta categoria i la secció de taxa de parts. En total, els premis per a empreses osonenques van ser 8 dels 49 que es van atorgar i dels 127 que optaven a premi.

En aquesta edició, Catalunya va empatar amb l’Aragó en el primer lloc de la classificació dels premiats, ja que va aconseguir 13 estatuetes. Després d’aquestes dues comunitats van quedar Castella i Lleó (amb 6 estatuetes), Navarra (amb 5), Galícia (amb 4), i Castella la Manxa i la Rioja (amb dues cada una). Aquests premis, instaurats l’any 1994 per l’Institut Català de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), es van lliurar davant un miler de persones del sector porcí de tot l’Estat. Actualment són el referent per a les empreses i granges de porcí i han aconseguit la millora de la productivitat i el benestar animal a moltes explotacions. Les granges que hi participen envien les seves dades al BDporc, l’eina que comptabilitza per categories i seccions totes les dades. En aquesta edició s’han analitzat prop de 800 explotacions porcines i més de 950.000 mares.

LA PREGUNTA

Està d’acord que el salari mínim pugi 50 euros més al mes?

En aquesta enquesta han votat 222 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't