Vic acollirà el proper 19 de maig el segon Congrés Català de Producció Agroalimentària Ecològica de Catalunya. En aquest congrés culminarà el procés participatiu que el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural està duent a terme entre ciutadania i empreses i entitats del sector de cara a elaborar el Pla d’Acció per al desenvolupament de la producció ecològica 2023-2027.
Aquest dijous, el secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol, i el president del Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE), David Torrelles, van presentar l’informe del 2021. Durant l’any passat la superfície de cultius ecològics va créixer un 12,28%; la ramaderia, un 7,37%, i l’agroindústria, un 10,91%. L’any abans, el 2020, el sector ecològic havia crescut a Catalunya un 22,45% i va arribar als 1.000 milions de facturació. La superfície ecològica de Catalunya representa el 10,5% de la de tot l’Estat.
{{ comment.text }}