Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Bolets a preu d’or

Seva celebra la 22a Festa del Bolet amb èxit de públic però amb els cistells buits pel mal inici de temporada

Els bolets i la tardor generalment van agafats de la mà, però no sempre són sinònims. Aquest any, la manca de pluges i les temperatures encara estivals han presentat una temporada boletaire molt fluixa, tal com s’ha pogut observar a la consolidada Festa del Bolet de Seva, que aquest diumenge va celebrar la 22a edició. Les poques parades de venda de bolets i l’escassa varietat d’espècies exemplificaven aquest inici de temporada complicat i provocaven que els preus es disparessin.

“He aconseguit portar-ne uns quatre quilos més que l’any passat, però he hagut de dedicar-hi moltes més hores, treballant de sol a sol”, explicava l’Israel, veí de Seva i boletaire de tota la vida. A la seva parada hi lluïen únicament ceps i pinetells, però tots eren collits al Ripollès. “La gent pregunta molt d’on són i cada vegada valoren més que siguin de proximitat”, assegurava, tot mostrant safates de mig quilo a 20 euros cada una. Aquesta era l’excepció de la fira, ja que la impossibilitat de caçar bolets a Catalunya ha fet que s’hi trobessin rossinyols de Rússia, camagrocs de Suïssa o rovellons d’Aragó i Granada. “Sí que han sortit bolets aquí, però per fer una menjada, no per vendre”, assegurava Agustí Cortiella, de Fruites Cortiella, de Centelles. Tot i això, Cortiella valorava molt positivament la fira i les vendes: “N’hem portat unes 100 caixes i ara, al migdia, ja n’hem venut més de tres quartes parts”. Per últim, des de Sant Miquel de Balenyà, la fruiteria JEM portava ous de reig de Girona a 40 euros al quilo. “Van a preu d’or perquè no se’n troben”, deien. Això sí, els boletaires coincideixen que si en les pròximes setmanes arriben les pluges previstes, hi pot haver una bona darrera collita de llenegues i fredelucs.

La manca de bolets, però, no ha resultat un impediment perquè aquesta cita boletaire segueixi creixent. No només ha augmentat el nombre de parades participants, que ha passat de 40 a 56, sinó que més restaurants s’han afegit a l’espai gastronòmic i s’ha mantingut una programació molt transversal, amb propostes que van des d’espectacles i tallers infantils, passejades amb poni solidàries, xerrades sobre micologia i sortides guiades a buscar bolets, a més de la tradicional exposició boletaire que compta amb la col·laboració de la Societat Catalana de Micologia.

“La principal novetat d’enguany és que tot és reciclable: les bosses són de cartró, les forquilles i els ganivets són orgànics i els gots són retornables”, explicava Maria Anna Pineda, alcaldessa de Seva. “Malgrat no haver-hi gaires bolets, estem molt contents perquè ha sortit el sol i estem desbordats de gent”, es felicitava.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.