El ‘negrito’ és un dolç que elaboren des de fa més de sis dècades a Pa Vic. El procés per elaborar el ‘negrito’ s‘allarga de dos a tres dies, abans no arriba a les prestatgeries dels forns.
Està banyat en xocolata i està decorat amb anissets de colors. A part d’això, també hi ha una versió mini del ‘negrito’: se’n comercialitzen ‘packs’ de 6 o 12 unitats més petites.
El ‘Torn de tarda’ d’EL 9 TV n’ha anat a conèixer la història, les curiositats i els secrets. N’ha parlat amb la pastissera Núria Verdaguer, que fa 11 anys que en prepara.
Ha explicat el procés d’elaboració del negrito, que comença amb la preparació de la mantega i la fase de refredament, que dura tot un dia. I l’endemà es destina també tot el dia a fer el bany amb xocolata i el guarniment final amb els anissets. Quan se li demana quants se’n fan, només pot dir “molts”.
Com a curiositat, Verdaguer ha explicat que el negrito s’ha fet sempre amb xocolata negra. Es va intentar fer-ne una versió amb xocolata blanca, però no va acabar de funcionar i es va acabar retirant.
{{ comment.text }}