QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS
EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Una fira creïble

La Fira Gastronòmica Porc i Cervesa de Manlleu enceta aquest divendres una de les seves edicions més ambicioses

El mateix regidor de Promoció Econòmica, Eudald Sellarès, va voler avançar el titular: “Serà la millor edició de la història”. La fira del Porc i la Cervesa de Manlleu, que compta amb 30 anys de singladura, recupera la plena normalitat i ho fa recollint bona part de les línies de futur que ja va plantejar un estudi encarregat a l’empresa local Hidra, presentat l’estiu passat. La clau, una decidida aposta per l’especialització a l’entorn dels sectors de la cervesa artesanal i del porc, amb protagonisme especial pel sector xarcuter local.

La fira, amb epicentre a la plaça Fra Bernadí, torna al format de tres dies i ja arrenca aquest divendres. Ho farà amb la recuperada punxada de barril, amb un doble protagonisme local: d’una banda, amb la cervesera Kom Beer –que aquest any va arrencar nou projecte a la nau de l’anterior Pilster–; de l’altra, amb les tres xarcuteries de Manlleu guardonades a les últimes edicions del Concurs Nacional de Llonganissa (Can Cerilles, Molist i Colom-Vila). La plaça tornarà a lluir amb el tradicional mercat de degustació i venda de productes del porc, cerveses artesanes i productes de proximitat, i amb l’Espai del Porc, on es realitzarà la matança i rostida del porc i l’elaboració d’embotits i derivats del porc a càrrec del Mercat Municipal. L’activitat s’acompanyarà amb una sessió de cuina en directe, dissabte amb Jordi Coromina, xef del restaurant Thymus de Manlleu i de l’Horta de Tavertet; i diumenge, amb Versàtils Gastronomia. El món de la gastronomia continua prenent força i l’Aula del Gust, que es trasllada als jardins de Can Puget, centrarà els tastos guiats de cerveses artesanes i embotits de proximitat. Aquest any, com a novetat, la fira convida el públic a viure l’experiència de formar part del jurat amateur que, guiat per Ariel Caballero, jutge de la Beer Judge Certification Program (BJCP), tastarà i seleccionarà les tres millors cerveses de la fira. Per assistir a les activitats guiades a Can Puget i viure l’experiència de formar part del jurat, cal inscriure’s prèviament. Els visitants també tindran l’oportunitat de tastar els Plats de Porc i Cervesa elaborats amb porc i cervesa artesana als establiments dels cinc restauradors del municipi que han participat a la campanya: Manlleuet Cerveseria, Cal Batlle, Ca l’Ermità, Thymus i Torres Petit. Les persones que s’animin a tastar-los podran participar al sorteig d’un vol en globus per a dues persones.

La fira no oblida el seu vessant més lúdic. L’hora del vermut s’acompanyarà amb l’actuació del grup de swing Airstream Quartet, dissabte, i amb S’Temple Bar, diumenge. Les nits de la fira s’amenitzaran amb les actuacions en directe de Daniel Boga, DJ Buff Bay, Matthew Mc Daid, el DJ Warsaw i Faltaband. El programa també compta amb activitats pensades per als infants, com La Granja i l’Era del joc!, a la plaça Fra Bernadí, i tallers de cuina infantils a l’Aula del Gust, amb inscripció prèvia. “Tindrem una fira superlativa”, es felicitava el mateix Sellarès.

Ruta cansaladera
Manlleu Sota el lema “Manlleu, tradició cansaladera de premi”, l’Ajuntament ha aprofitat el context de la fira per presentar una campanya que vol donar a conèixer i posar en valor la tradició cansaladera del municipi, part de la qual reconeguda amb premis d’àmbit nacional. Per fer-ne difusió s’ha elaborat un fulletó divulgatiu i informatiu. Una mena de ruta de l’excel·lència.

LA PREGUNTA

Creu que s’està fent bé la gestió de la pesta porcina?