Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Calldetenes fa poble

Bona acollida de la 8a Fira de la Mercè de Calldetenes, amb una cinquantena de comerços locals de protagonistes

Res millor per exhibir múscul comercial de poble que tocar directament al més golafre dels sentits, el gust. En aquest cas, amb un maridatge de tapes amb els productes servits per establiments de Calldetenes mateix. La proposta va tenir lloc dissabte al matí, i es va convertir en un dels actes més autòctons de la Fira de la Mercè, que dissabte va viure una lluïda 8a edició, coincidint de ple amb l’últim cap de setmana de festa major.

“Tenim molta feina al restaurant, però si t’ho demana el teu poble no pots dir que no”, deixava anar el calldetenenc Gil Currius, cuiner del restaurant El Barecu, de Vic, a qui van encomanar l’elaboració dels plats, de bracet del també calldetenenc Simeó Parareda, de Can Simeó, encarregat de regar-ho amb les cerveses Cingles. El festí, malauradament, va quedar reservat als 18 clients guanyadors de les lluminetes de sengles comerços del poble que hi van participar. Autèntics afortunats.

De primer van poder tastar tàrtar de botifarra blanca, de la Carnisseria Saborit, que enguany celebra el 30è aniversari, amb cranc blau servit per la peixateria M. Dolors. La tapa es va maridar amb cervesa de blat El Poeta, suau i fresca, “ideal per començar”, va anar explicant Parareda. De segon, Currius va preparar galta de vedella, de Can Pradell, amb ratafia de Can Simeó, que es podia sucar amb pa artesanal de la centenària Ca la Cinta. La cervesa, en aquest cas, va ser una Red Pipe, més aromatitzada i un toc més amargant. De postres, el forn Ca l’Anfruns havia preparat una pasta de croissant, que Currius va amorosir amb escuma de cheese cake. Per tirar avall, un glop d’El Bandoler, una cervesa amb més cos, més graduació i un regust de mel.

“La fira funciona, se li ha donant un toc diferent”, apuntava el mateix Parareda. Els grans protagonistes van tornar a ser els 46 comerços locals, entre gastronòmics, de serveis i productors de proximitat, que hi van plantar parada, a banda d’una quinzena d’artesans repartits pel centre del poble i el llarg del carrer Gran, que es va tornar a buidar de cotxes per un dia –de fet, la fira va néixer fa vuit anys, abans de la posada en marxa de la variant, per reivindicar la necessitat de treure trànsit del mig del poble.

També va tornar a tenir bona acollida el VI concurs de melmelades casolanes. Se n’hi van presentar un total de 34, més que mai. Al final, la millor melmelada va ser la de figues i raïm que va elaborar Josep M. Serra; en la categoria de millor melmelada col·lectiva es va imposar la del Centre de Serveis, feta a base d’albercoc, i la més original va ser la de nous que va presentar Lluïsa Álvarez.
Més enllà de la teca, la fira no va oblidar el vessant més lúdic, amb circuits de segways i de trial, exhibicions de dansa o la sempre concorreguda La Cuineta de la Fira, adreçada als xefs del demà. La jornada va acabar amb un concert dels Six in Town –tot i que la gresca va continuar, de nit, amb la Festa Paquitos a la carpa, ja en el marc de la festa major que es va tancar aquest diumenge.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.