La popular Castanya de Viladrau és un dels ingredients amb què s’elabora la cervesa Sureda, que acaba de recollir dues medalles de bronze als World Beer Awards, en les categories de gust i disseny, competint amb més de 2.000 cerveses d’arreu del món. La cervesa, elaborada des de fa poc més d’un any a la cerveseria Torrent Beer, de Torrebesses (el Segrià), és el resultat d’un projecte de col·laboració “transversal” entre diferents productors, en el qual es va implicar de ple el Centre de Manipulació de la Castanya de Viladrau, explica el gerent, Joaquim Solé. Altres ingredients són el pa de pagès català amb IGP, la mel de bruc del Parc Natural de les Gavarres o la gla d’alzina surera de Llagostera. Com a particularitat, l’ampolla porta tap de suro natural per sota el tap de corona, fet que ajuda a respirar la cervesa quan fa la darrera fermentació dins l’ampolla. La cervesa ret homenatge “als productes del bosc mediterrani” i està pensada per degustar-la seguint tot un protocol.
Castanya de Viladrau, premiada per una cervesa
Castanya de Viladrau aporten un dels ingredients d’una cervesa guardonada als World Beer Awards
{{ comment.text }}