Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Cita formatgera a Vic

Més de 200 varietats de 40 formatgeries seran presents a la 11a edició del Lactium, a Vic, que arrenca aquest divendres amb una jornada tècnica

Més de 17.000 visitants, 12.900 dels quals únics, amb una despesa mitjana de 40 euros, i l’impacte econòmic total és d’un milió d’euros, que representa recuperar-ne 12 per cada euro invertit. Són algunes de les dades, del 2018, que per primera vegada exhibeix la mostra de formatges catalans Lactium, que aquest cap de setmana viurà l’11a edició. Més enllà de les xifres, però, la percepció dels organitzadors és que la fira ha trobat el format i l’entorn ideals –per tercer any consecutiu, al parc Balmes–, fet que ha permès “consolidar-la plenament”, en paraules de l’alcaldessa, Anna Erra. La fira arrenca aquest divendres amb una jornada tècnica, i viurà el gruix del programa entre dissabte i diumenge.

El nou format se sustenta en tres pilars: divulgar la cultura del formatge, esdevenir punt de trobada per al sector i reforçar el caràcter lúdic per atreure nous visitants, més enllà dels “apassionats” pel formatge, apuntava Isaac Galabert, director del certamen. Un total de 39 formatgeries catalanes (vuit d’elles osonenques) i una de convidada –enguany la Quesería Jaramera, de Torremocha de Jarama, a Madrid– tornaran a ser les grans protagonistes de la fira, amb més de 200 formatges a la venda. “Que darrere el taulell hi hagi el formatger ens diferencia; perquè ell mateix es converteix en el seu millor prescriptor”, insistia Gelabert.

La fira es torna a acompanyar del Concurs Lactium, avui un segell reconegut dins del sector. Una setantena d’experts avaluaran més de 150 formatges, que optaran a 14 categories, quatre més que l’any passat. No hi faltaran un ampli ventall de tastos, xerrades o maridatges. Menció especial, dissabte a 2/4 de 9 del vespre, pel Rock & Txis, amb les 40 tapes elaborades pels mateixos formatgers, al ritme de la música dels The Sick Boys. La fira, que tornarà a comptar amb un espai específic del Benvinguts a Pagès-Fet a Osona, funcionarà tant dissabte com diumenge de les 11 del matí a les 8 del vespre. Aquests dies, a més, els restaurants d’Osona Cuina ofereixen plats inspirats en formatges presents a la fira.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.