Al Tall, La Romàntica de Salazar, Música Nostra, Urbàlia Rurana, Les Violines o El Pont d’Arcalís. Són alguns dels millors grups de folk dels Països Catalans. I tots ells tenen, com a mínim, un denominador comú: tots han passat, en un moment o altre, pel Rodafolk, el festival de música tradicional de Roda, que aquest cap de setmana celebrarà la seva trentena edició.
“No abaixar el nivell qualitatiu”. Ha estat, des del primer moment, el repte i la prioritat que ha volgut anar mantenint Joan Parera des que, fa més de 20 anys, va assumir la direcció artística del festiva.
Enguany els caps de cartell en tornen a ser el millor dels exponents: el festival es tancarà amb l’actuació, diumenge, de Quico El Cèlio, el Mut i el Noi de Ferreries, una de les formacions de referència del panorama folk. El grup, creat l’any 1992 a les Terres de l’Ebre, portarà a Roda un muntatge en què repassa els seus 25 anys de trajectòria. El concert tindrà lloc a les 7 de la tarda al Teatre Eliseu.
El festival, però, ja arrenca aquest divendres amb l’actuació de Germà Negre, en la presentació a la comarca d’Osona del seu nou treball Molt de porc i poca salsitxa (Halley Records, 2018); i continuarà dissabte, a la mateixa hora i al mateix lloc, amb l’Orquestrina Trama, que portaran els ritmes pròpiament ballables del Ball del Pirineu. En cas de pluja, les actuacions es traslladaran de la plaça a la Carpa.
Totes les actuacions del Rodafolk són d’entrada gratuïta.
A més, divendres i dissabte al vespre hi haurà servei d’entrepans i begudes a la plaça Sant Sebastià i tota la recaptació anirà destinada a Osona contra el Càncer.
{{ comment.text }}