Va començar com a diversió ara fa tres anys en un bar i des de llavors no ha parat de fer passos endavant. Primer van descobrir i disputar les primeres lligues, després van anar augmentant el nombre de jugadors i aquesta tardor han acabat inaugurant un local propi a la part baixa del restaurant El Túnel de Sant Quirze de Besora constituïts com a Club de Dards del Bisaura. L’esport de la diana viu un moment dolç en aquesta zona i l’entitat ja té una cinquantena de socis, una quarantena de col·laboradors que els fan aportacions i el suport de l’Ajuntament de Sant Quirze per continuar amb la seva progressió.
“El segon any, és a dir l’any passat, ja érem dos equips i uns tretze jugadors en total, i al veure que hi havia més gent interessada vam decidir buscar un local propi per no dependre de ningú”, explica el vicepresident del club, Adrià Soler. L’entitat té al capdavant David Noguera, que va iniciar-se en el món dels dards a Ripoll, on ja fa anys que hi ha molta afició, i va portar-la cap al Bisaura. “Ens enfrontem sobretot contra els de Ripoll i els d’Olot, que són els llocs més propers on es juga a dards, però també amb equips d’arreu de Catalunya”, detalla Soler, que afegeix que han buscat referències d’altres clubs osonencs per conèixer la seva trajectòria i establir-hi vincles, però no els han trobat. Els partits es disputen com en altres esports una setmana com a locals i l’altra com a visitants, i si se supera un màxim de quilòmetres de distància també juguen en línia. “Són deu partides en total, cinc de les quals al 501 i cinc més al cricket, els dos jocs més habituals d’aquest esport”, comenta el vicepresident. Actualment tenen tres equips en competició i uns vint-i-cinc jugadors, “però la setmana passada ja va sortir la idea de fer un equip íntegrament femení perquè ara som mixtos, o sigui que anem creixent”. Soler ho atribueix a la pandèmia i a les restriccions que ha comportat. “El futbol, per exemple, va parar però en canvi aquí com que es juga amb distància vam poder anar fent i molta gent va començar a venir”, recorda. El seu objectiu, de fet, ja és aquest i “estem molt contents perquè a la inauguració va venir molta més gent de la que ens esperàvem”.
“Ens enfrontem sobretot contra els de Ripoll i els d’Olot, que són els llocs més propers on es juga a dards, però també amb equips d’arreu de Catalunya”
Aquest augment de practicants és el que creuen que amb el temps els portarà bons resultats esportius –ja ostenten un primer i un segon llocs a Segona Divisió– i això els permetrà fer el salt a la Lliga Catalana amb garanties. “Ara juguem amb punta de plàstic però l’any que ve farem el canvi a les de ferro, que són les de la federació. Gràcies al suport dels col·laboradors ja tenim les dianes i estem preparats per competir-hi”, avança Soler. Disposar d’un local propi els permet augmentar també les hores de preparació que són claus per perfeccionar la tècnica. “És un esport on has d’entrenar moltes hores per fer-ho bé. Pots estar tirant un mes seguit però si pares uns dies és com si comencessis de zero”, apunta.
A ells de ganes de continuar millorant la punteria en aquest esport amb orígens als pubs del Regne Unit no els en falten i amb les bases que han posat esperen anar situant el Bisaura al mapa dels dards de Catalunya.
{{ comment.text }}