“Ens preocupa l’intrusisme. És un dia en què tothom es veu amb cor de vendre roses, i ens molesta”. Són paraules de Núria Simon, presidenta de l’Associació de Floristes de Vic i comarca, tot recordant que, tal com tenen establert amb el mateix Ajuntament, a Vic només hi poden vendre roses al carrer les mateixes floristeries o les entitats sense ànim de lucre.
Simon feia aquesta reflexió dijous passat, durant la presentació de les previsions per la diada, que des del sector viuen amb optimisme: “Preveiem un lleuger increment de vendes respecte de l’any passat, pel fet que Sant Jordi és en laborable”. L’any passat es va escaure en diumenge. Simon va situar a l’entorn d’un 15% el percentatge de vendes que representa per a les floristeries la jornada de Sant Jordi, dins de la facturació de tot un any. “Cada vegada els establiments mirem de dependre menys d’aquestes dates senyalades i repartir les vendes”, apuntava.
Pel que fa a la coincidència de la diada amb el moment polític que viu el país, Simon va admetre que es preveia un augment “considerable” de venda de roses de color groc, que es pot situar a l’entorn del 10% del total. En aquest sentit, es va sumar al mateix prec que s’ha fet des d’Òmnium Cultural, en el sentit que aquesta rosa groga no substitueixi sinó que “complementi” la tradicional de color rosa. “Nosaltres recomanem comprar-les totes dues”, va deixar anar Simon, que va recordar que la majoria d’establiments també preveuen acompanyar les flors “amb llaços o cintes grogues”.
Des d’Òmnium, entitat promotora de la campanya de les roses grogues, s’ha insistit que les dues varietats són compatibles, després de les reticències amb què alguns floristes van veure la campanya. Òmnium tindrà parades a la plaça Major de Vic i a la plaça de Sant Eudald de Ripoll.
El dilema: roses grogues o vermelles?
“Recomanem comprar les dues”, diuen des de les entitats sobiranistes
Notícies relacionades
{{ comment.text }}