L’escaladora catalana Sílvia Vidal rebrà la Flor de Neu d’Honor en el 41è Festival BBVA de Cinema de Muntanya, que tindrà lloc entre els dies 17 i 26 de novembre a Torelló. El certamen recupera aquest premi d’homenatge que al llarg de la seva història han rebut noms mítics de l’alpinisme, des d’Edmund Hillary a Kurt Diemberger o Walter Bonatti. En el cas de Vida, es valoren “les seves ascensions en solitari, amb una forma d’escalar molt pura”, ha dit el director del certamen, Joan Salarich, en la presentació al Teatre Cirvianum.
Aquest serà un dels escenaris principals de les projeccions, juntament amb el cinema del Casal. De les 136 pel·lícules que es van presentar se n’han seleccionat 45, procedents de 13 països, per a la secció competitiva d’un festival que és una referència europea i mundial en el seu àmbit.
Prova d’això son les estrenes absolutes que hi haurà, com la de Canigó 1883, d’Albert Naudín, o d’Anori, Winsled Inuit, de Carlos Pitarch, un film que ha comptat amb la participació de l’explorador polar Ramon Larramendi, convidat especial a la inauguració.
Torelló també rebrà la visita de realitzadors d’Estats Units i Canadà que hi faran la première europea de les seves útlimes produccions. El dia 25 de novembre, en la gala final, es coneixeran els guanyadors dels premis, entre ells la preuada Flor de Neu d’Or, la màxima distinció.
Groenlàndia tindrà protagonisme especial en aquesta edició, com en anteriors ho han estat Mongòlia, el Tibet o la Patagònia. Sobre aquest territori tractarà l’espectacle inaugural (Groenlàndia, la terra verda) i també inspira la imatge del festival, dissenyada per la torellonenca Íngrid Picanyol.
Entre les múltiples activitats paral·leles destaca el Torelló Mountain Wines, la fira dedicada als vins de muntanya, que compleix cinc edicions i que farà rècord de participació el proper dia 18 de novembre, amb 25 cellers.
{{ comment.text }}