QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS
EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El Museu Episcopal mostra l’alimentació al llarg de la història a partir de les obres que té exposades

Ho fa en el marc del cicle Dijous del Museu amb la gent gran. La primera sessió serà dijous vinent i versarà sobre l’alimentació a la prehistòria, els íbers i l’edat antiga.


El 9 Nou
28/09/2012

Nota de premsa del Museu Episcopal de Vic

Comença una nova temporada dels Dijous del Museu amb la gent gran al MEV

A taula! L’alimentació al llarg de la història és el nom del cicle d’enguany que constarà de tres sessions.

Un dels objectius prioritaris del Museu Episcopal de Vic és el d’arribar a tots els públics. Aquest cicle dedicat a la gent gran gaudeix d’una molt bona acollida des dels seus inicis, fet pel que el Museu ha decidit consolidar-lo. Els Dijous del Museu amb la gent gran volen oferir coneixements sobre les obres d’art però també pretén intercanviar coneixements sobre la cultura i les formes de vida.

Cada temporada Els Dijous del Museu amb la gent gran giren al voltant d’un tema central, l’any passat varen ser els protagonistes les llegendes i els mites presents en les obres del MEV, i enguany el menjar serà el fil conductor per descobrir a través de les col•leccions del MEV com eren i com vivien els nostres avantpassats.

La primera sessió Els orígens: l’alimentació a la Prehistòria, els Ibers i a l’Edat Antiga, es farà el proper dijous 4 d’octubre a les 11 h i ens servirem de les evidències arqueològiques per parlar dels hàbits alimentaris d’aquestes cultures, de com vivien i com comerciaven. En les altres sessions parlarem de l’alimentació a l’època medieval, i dels nous costums i nous productes de l’edat moderna. El cicle és gratuït i obert a tothom, i es pot participar lliurement a les sessions que es vulgui prèvia reserva al Museu Episcopal de Vic.

LA PREGUNTA

Veu bé que el president dels bisbes espanyols opini sobre política?

En aquesta enquesta han votat 473 persones.