Nota de premsa del Museu Episcopal de Vic
Comença una nova temporada dels Dijous del Museu amb la gent gran al MEV
A taula! L’alimentació al llarg de la història és el nom del cicle d’enguany que constarà de tres sessions.
Un dels objectius prioritaris del Museu Episcopal de Vic és el d’arribar a tots els públics. Aquest cicle dedicat a la gent gran gaudeix d’una molt bona acollida des dels seus inicis, fet pel que el Museu ha decidit consolidar-lo. Els Dijous del Museu amb la gent gran volen oferir coneixements sobre les obres d’art però també pretén intercanviar coneixements sobre la cultura i les formes de vida.
Cada temporada Els Dijous del Museu amb la gent gran giren al voltant d’un tema central, l’any passat varen ser els protagonistes les llegendes i els mites presents en les obres del MEV, i enguany el menjar serà el fil conductor per descobrir a través de les col•leccions del MEV com eren i com vivien els nostres avantpassats.
La primera sessió Els orígens: l’alimentació a la Prehistòria, els Ibers i a l’Edat Antiga, es farà el proper dijous 4 d’octubre a les 11 h i ens servirem de les evidències arqueològiques per parlar dels hàbits alimentaris d’aquestes cultures, de com vivien i com comerciaven. En les altres sessions parlarem de l’alimentació a l’època medieval, i dels nous costums i nous productes de l’edat moderna. El cicle és gratuït i obert a tothom, i es pot participar lliurement a les sessions que es vulgui prèvia reserva al Museu Episcopal de Vic.