EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El Racó de l’Ibèric triomfa amb La Joya a la tercera edició de la Festa del Pernil

La botiga i espai de degustació referent a Vic ha organitzat la Festa del Pernil a la plaça Major amb els pernils de La Joya

El Racó de l’Ibèric, botiga amb espai de degustació i terrassa en plena plaça Major de Vic, i La Joya, marca de pernils ibèrics, van celebrar el passat dissabte 8 de juny la tercera Festa del Pernil. La festa d’enguany va constar d’un menú degustació amb el pernil ibèric de la marca La Joya com a protagonista. A més, l’esdeveniment va comptar amb música en viu de la mà de Jessica Mellado i d’un sorteig de tres paletes ibèriques entre els assistents de la mà de La Joya. La festa va acollir un gran nombre de persones que van gaudir d’un vespre gastronòmic i musical.

Referent dels productes de porc ibèric a la capital osonenca, El Racó de l’Ibèric treballa amb productors d’alta qualitat per poder oferir productes excel·lents als seus consumidors. Una de les marques estrella que ofereixen és la dels pernils de La Joya, marca centenària i de producció tradicional. El gerent de la botiga, Eduard Godoy, selecciona les peces de pernils i espatlles una a una en l’històric assecador d’El Repilado, al municipi de Jabugo.

Esteban Pilnick, comercial d’Ores-La Joya, i Eduard Godoy, propietari d’El Racó de l’Ibèric

La Joya neix el 1889, quan a El Repilado (Jabugo) no hi havia ni carrers, ni cotxes, ni equips de futbol. Enmig del microclima únic de Huelva i de la serra d’Aracena, es comencen a elaborar i assecar pernils amb mètode tradicional. La mateixa tradició dels seus orígens els segueix definint aquest assecador, que amb més de 130 anys s’ha convertit en el més antic. L’epicentre del terme municipal de Jabugo. La tècnica d’assecar els pernils de manera totalment natural segueix intac·ta. El mestre perniler, en José Juan, obre i tanca les finestres cada dia i té una cura al detall de cada peça que El Racó de l’Ibèric ofereix als vigatans i osonencs.

En aquesta àrea, a només a 60 quilòmetres del mar, s’hi viuen estius calorosos i hiverns molt freds, amb una oscil·lació tèrmica de més de 50 graus. Aquest interval propicia l’oxidació dels greixos durant la curació, i juntament amb el procés d’assecat més llarg s’aconsegueixen uns tons d’umami molt més accen· tuats, intensif icant el sabor intens en boca. A més, tots els pernils de La Joya procedeixen d’un cicle completament integrat de producció, amb traçabilitat total, assegurant·ne la qualitat, la sostenibilitat i la seguretat alimentària en tota la producció.

Els animals realitzen la seva pastura i alimentació amb glans a les deveses d’Aracena, una terra de muntanyes que permet exercitar més la seva carn pujant i baixant turons. Aquests mesos a la devesa fan que s’aconsegueixi un tall molt més pres, amb un vetat molt equilibrat, amb el punt just de greix i de magre.

La gamma de productes de La Joya cobreix totes les varietats de pernils i de paletes ibèrics: d’engreix, d’engreix de camp, de gla 50% raça ibèrica i de gla 100% raça ibèrica. Així, els pernils de La Joya combinen el respecte per l’artesania i la tradició de l’ibèric de la zona de Jabugo, mantenint vives les pràctiques dels artesans generació rere generació.

“Hem apostat per La Joya perquè és un producte excel·lent i immillorable, és una marca fidel a la història i l’artesania de la zona. El seu equip ens proporciona una gran atenció comercial i un tracte individualitzat. Per nosaltres és clau poder anar a l’assecador i seleccionar cada peça”, explica Eduard Godoy.

LA PREGUNTA

Creu que la taxa d’alcoholèmia per poder conduir s’hauria de rebaixar?

En aquesta enquesta han votat 615 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't