Els països del nord fascinen a Santi Carcasona. El seu alter ego, Pësh, estrena aquest divendres el seu segon disc, Too many universes but mine (Petits Miracles, 2018) en què fa un clar viatge cap al nord, especialment Islàndia o Finlàndia. El disc, amb deu temes, segueix la línia engegada amb Where the sidewalk ends, el seu primer disc, el 2016, amb música amb gust indie i sonoritat crua. Composat entre Barcelona i Edimburg, el disc explora les experiències personals i professionals de Carcasona. Les lletres parlen d’històries “del propi autor, de les relacions i de la vida mateixa”, expliquen en una nota de premsa. “Històries que ens construeixen tal i com som, diferenciant-nos de la resta d’universos per tal de descobrir el propi”, afegeixen, fent referència també al títol de l’àlbum en el que es parla de la importància del propi univers.
L’art de l’àlbum, obra de Sidney Latil, de Latrini Studio, va més enllà del normal i pretén ser alhora “una exposició de fotos itinerant, amb fotografies dels artistes islandesos Ari Sigvaldason, Einar Örn i Guobjörg Helga Sigurdórsdóttir”.
Paula Valls hi col·labora en un dels temes
El disc, amb deu temes, s’ha enregistrat a Aurha Studios, a Esplugues de Llobregat, i a La Fusteria Estudi, de Barcelona. L’ha produït Sergi Riera i l’ha editat la discogràfica Petits Miracles, un subsegell de Música Global. En aquest treball Carcasona compta amb una banda amb Toni Pagès a la bateria, Sergi Riera al baix, JJ Caro als teclats i Toni Mena a les guitarres. Pësh, hi posa les veus, la guitarra acústica, les panderetes i les maraques. Al disc hi ha tingut les col·laboracions de la manlleuenca Paula Valls, que posa veu a la cançó Foreigner a banda d’Oriol Mula (guitarra acústica i harmònica) i les veus de Berta Bosch, Ona Pla, Nacho Melús, Ramon Montardit, Tom Savage i Bonnie Kimmet.
Presentació a Torelló, el gener
El disc surt a la venda aquest divendres però no es presentarà oficialment fins el 19 de gener al Teatre Cirvianum de Torelló, el seu poble. El 14 de març es presentarà a la sala La Nau de Barcelona dins la programació del Festival del Mil·lenni.
Mestre dels Drum Circles
Reconegut com a bateria i músic polifacètic, Santi Carcasona és també un dels conductors més reconeguts de Drum Circles i dinàmiques amb boomwhackers al sud d’Europa. Les percussions sempre han estat el plat fort de Carcasona, que des del 2016 prova sort com a frontman i deixa d’estar amagat rere la bateria.
Les seves aparicions a l’acadèmia d’Operacion Triunfo, on ja va fer una classe de percussió que enguany ha repetit, són una part més de la seva història recent en el món dels Drum Circles.
Clapping Music for 5 Performers, amb més de 475.000 reproduccions a YouTube, ha estat seleccionada per formar part de la banda sonora original de la pel·lícula Life itself, dirigida i escrita per Dan Foglemann, estrenada aquest setembre, al costat de temes de Bob Dylan.
{{ comment.text }}