Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

A part d’un dels millors cuiners catalans, Nandu Jubany sempre ha estat un gran comunicador. Segurament això ha ajudat a convertir-lo en una de les estrelles del confinament a les xarxes. La seva manera planera d’explicar receptes fa que dia rere dia milers de persones el segueixin per Instagram.

Des que va començar el confinament i es va veure obligat a tancar tots els seus restaurants, Jubany no ha parat de cuinar i no va dubtar a compartir-ho a les xarxes socials aixecant un gran rebombori. Des de l’inici del confinament, ha guanyat 76.000 seguidors a Instagram, passant dels 112.000 que tenia als 188.000 que té actualment.

Si el seu creixement fins al febrer era de 50 seguidors de mitjana al dia, aquest març va guanyar 460 seguidors de mitjana diaris i, de moment, a l’abril l’augment diari és de 2.400 persones de mitjana.

Ja fa temps que “cuidem les xarxes i hi treballem molt”, però aquesta vegada va veure clar que “havia de fer alguna cosa més”, explica el cuiner, confinat al seu domicili de Sant Julià. De fet, “a casa hem de cuinar igualment”, diu, tot i reconèixer que “feia anys que no cuinava plats casolans, com uns fideus a la cassola, mongetes, patates estofades o una verdureta”.

Amb l’ajuda dels seus fills i de la seva dona fan uns vídeos del tot “casolans” en directe i els pengen a les xarxes. Llavors les receptes tarden poc a viralitzar-se amb gent que les comparteix amb amics i familiars i centenars de comentaris. Jubany ha intentat presentar “receptes fàcils” i els seus seguidors, cada dia més, li ho agraeixen. “La gent ho fa i sembla que els surt bé!”, exclama.

La que més ha triomfat ha estat la d’un pastís de formatge que va fer l’1 d’abril i que ha tingut més de 13.665 m’agrades. La segona amb més èxit és la d’unes postres marca de la casa: el babà de brioix amb vainilla al rom cremat i gelat de nata. “És la que m’heu demanat més tots vosaltres”, explicava al vídeo. “Fa cinc anys que el fem als nostres restaurants i en casaments”, afegia. La tercera recepta més celebrada és la dels macarrons a la bolonyesa al seu estil, seguida d’un entrecot de vaca amb tomàquets i el tàrtar de tonyina amb guacamole.

El fet que en alguna ocasió hagi presentat productes més exclusius, com un cranc reial o foie-gras, té una explicació: “Vam tancar sis restaurants de cop. Teníem molt producte i els primers 15 dies vaig gastar el que hi havia a les neveres, tot i que molta cosa la vam repartir entre els treballadors”. A més, recorda que moltes de les receptes es poden aplicar amb succedanis. Jubany també es mostra “estranyat” per algunes crítiques per la cuina d’alta gamma que té a casa. “És la cuina normal d’un cuiner que es guanya la vida amb això i que s’estima la seva feina. Jo volia una cuina domèstica bona, amb uns focs que estiguessin bé i un ambient agradable, una altra persona s’ho gastarà amb una altra cosa”, defensa.

LA PREGUNTA

Està d’acord amb l’aprovació de l’ingrés mínim vital?

En aquesta enquesta han votat 869 persones.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.