El col·legi El Roser s’ha convertit aquests dies en la Saint Julian’s School, una universitat on imparteix classes de biologia el professor Peyu amb els seus ajudants, Quimi Portet i Albert Pla.
És el rodatge d’una part de la nova entrega de Natura sàvia, el programa dirigit per l’actor i humorista osonenc que TV3 va emetre entre els anys 2018 i 2019. L’aire d’antic college britànic que té El Roser ha estat el lloc ideal que buscava l’equip de la productora El Corral, que aprofita els dies de les vacances escolars per treballar.
Tot i que es van examinar altres possibles localitzacions, com la Universitat de Barcelona, en Peyu estava “capficat” a trobar un espai adequat a Osona. “I em vaig recordar d’una pel·lícula d’Esteve Riambau que s’havia rodat aquí.” Aquesta pel·lícula documental és La doble vida del faquir (2007).
Al veure la sala d’actes va quedar clar: “El lloc és una meravella”. Mobles antics de biblioteca, bancs escolars d’època, rajoles hidràuliques al terra, plaques a les parets que recorden els fundadors, i els tres protagonistes vestits com a professors d’universitat clàssics.
Els seus alumnes són una trentena de figurants i actors que es van apuntar després de fer una crida en grups de teatre amateur osonencs. Hi ha també cares conegudes del món teatral de la comarca, com Joan Roura o Pep Simon, tots amb bates blanques.
Peyu està satisfet d’haver pogut portar el rodatge a Osona amb la filosofia de “descentralitzar l’audiovisual” que recentment ha aplicat també al teatre amb la temporada de L’il·lusionista a Calldetenes.
L’objectiu del nou Natura sàvia no s’apartarà de l’anterior: fer divulgació de la fauna autòctona de Catalunya, la que expliquen els tres professors. “Hem reforçat més la part humorística creant aquesta mena de sitcom que passa en un entorn universitari.” Aquest dimarts, en el rodatge, el capítol era el dedicat a les rates, i n’hi haurà també sobre les cigonyes, les abelles o els llops.
SENSE JAUME SAÑÉ
Aquesta nova entrega de Natura sàvia no comptarà amb la presència del naturalista taradellenc Jaume Sañé, que va morir l’estiu passat durant una estada a Alaska. Però sí que portarà el seu segell: havia intervingut en el disseny del programa així com en la definició dels animals que s’havien de tractar en cada capítol i una part del material documental que s’utilitzarà és del seu fons d’imatges.
El paper que feia Sañé serà ara a càrrec de la biòloga Lídia Freixas, d’Arenys de Munt. El grup de conductors del Natura sàvia es completarà amb Iris Pérez, una nena de 12 anys que aportarà una dosi de seny al conjunt.
{{ comment.text }}