Dirigida per Oriol Broggi, el repartiment de l’obra el formen Diana Gómez, Mar del Hoyo, Antònia Jaume, Xavier Ripolls, Josep Sobrevals, Armand Villén i el veterà actor moianès Joan Anguera. Té 70 anys, però alhora cap intenció de jubilar-se.
Joan Anguera, actor de Castellterçol i exdirector de la companyia vigatana La Gàbia, forma part del repartiment de La desaparició de la Wendy, l’obra de Josep Maria Benet i Jornet que, en la versió dirigida per Oriol Broggi, va servir per obrir la tardor passada la nova Sala Becket de Barcelona. S’homenatjava així a Benet i Jornet, qui ha estat clau en la recuperació de la dramatúrgia catalana després del franquisme, i que ara pateix la malaltia d’Alzheimer en grau inicial. L’autor va escriure “La desaparició de la Wendy” l’any 1974, tot i que no es va estrenar fins el 1985, i ho va fer com a reacció a la crítica, que l’acusava de ser un autor massa realista. El resultat, una obra fantasiosa i avantguardista.
L’acció arrenca amb una companyia teatral a punt de començar la representació infantil de Peter Pan. Un problema amb els decorats, però, obliga a distorsionar l’argument, encreuant-lo amb el conte de La Ventafocs. Combinant constantment la realitat i la ficció, La desaparició de la Wendy homenatja el teatre, però també té un fort component autobiogràfic, plena de records d’infantesa de l’autor. Oriol Broggi hi ha introduït encara més dosis de modernitat, amb música en directe i projeccions. Joan Anguera fa el paper del mestre de cerimònies, que també és el director de la companyia, i, en moments concrets, l’alter ego de Benet i Jornet. Amb setanta anys, Anguera continua al peu del canó, i sense cap intenció de deixar els escenaris.
De moment, Anguera continua la gira de La desaparició de la Wendy mentre que treballa en un altre muntatge, una lectura de poemes, i té dos projectes més en perspectiva, tot i que encara no estan tancats del tot.
{{ comment.text }}