EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Les ‘cases d’Oliba’ obren portes

El Bisbat de Vic vol dinamitzar les visites a 10 esglésies, monestirs i museus en quatre comarques

L’abat i bisbe Oliba dona nom i fa de nexe al programa que el Bisbat de Vic ha presentat aquesta setmana per fomentar les visites a edificis religiosos rellevants del seu territori. “Cases d’Oliba” es posa en marxa en un moment en què gairebé només hi ha turisme interior, que descobreix espais propers. “Els béns de l’Església tenen sempre una dimensió pública, i ara més”, va explicar David Compte, vicari general del Bisbat, en la presentació que dilluns va tenir lloc al monestir de Sant Joan.

“Cases d’Oliba” inclou 10 llocs de diferents comarques. Al Ripollès, els monestirs de Ripoll, Sant Joan i Camprodon i l’església de Santa Maria, també de Camprodon. A Osona, la catedral de Vic, els monestirs de Sant Pere de Casserres i Lluçà, les esglésies de Sant Boi de Lluçanès i Oristà i el Museu Episcopal de Vic. Al Moianès, hi ha el monestir de l’Estany. També hi ha la Seu de Manresa i la basílica de Santa Maria d’Igualada. Al web que s’ha creat es poden comprar entrades conjuntes, per a tota la desena de llocs o per als dos grups en què s’han dividit, les cases de la muntanya i les cases de la plana. “En diem cases perquè la casa és un lloc que es mira, però on també s’hi viu”, va dir Dani Font, tècnic de Patrimoni del Bisbat. Les entrades són a preus assequibles –el paquet sencer costa només 20 euros– i vàlides per un any. Els menors de 18 anys no pagaran “perquè les famílies no hagin de fer un sobreesforç”.

Des del web de “Cases d’Oliba” es donarà difusió a tot tipus d’activitats culturals que es facin a cada espai. Josep M. Riba, delegat de Patrimoni del Bisbat, el va situar com el punt de partida per fer projectes “menys individualistes i més en xarxa”, partint sempre de l’experiència de les persones que gestionen el dia a dia d’aquests llocs. La figura que s’ha escollit per identificar el projecte és la d’Oliba perquè, tot i que no té relació directa i concreta amb cada un dels llocs, “és un motiu comprensible”.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 106 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't