El camí ha estat llarg però finalment Arnau Solà ha pogut veure fet realitat el seu primer còmic. L’il·lustrador i animador torellonenc portava perseguint l’edició d’aquest còmic durant els últims anys. Aquest any però el procés es va accelerar i juntament amb la guionista d’animació Cristina Broquetas han tirat endavant el còmic Las Sirenas del Faro, adreçat a un públic familiar amb una història que vol donar una voltar amb el mite de les sirenes.
Tot i que el còmic va adreçat a un “públic infantil”, els dos autors volien que tingués “un tipus d’humor i toqués alguns temes que també agradaran als més grans”. Els seus referents eren clars: els còmics d’Astèrix i Obèlix dels grans Uderzo i Goscinny o les pel·lícules de Pixar. “Funcionen tant per grans com petits”, afirmen els dos autors.
El còmic parteix de l’amor-odi que sempre s’ha dit que hi ha entre sirenes i mariners i es pregunta què passaria si tot plegat s’hagués iniciat per un malentès.
Imprès en un llibre de tapa dura i més de 60 pàgines d’història, el llibre l’ha editat l’editorial Evolution Comics, que pertany a la mítica editorial de cromos i còmics, Panini. La possibilitat d’arribar a més gent els va portar a escriure el còmic en castellà.
Al final del llibre hi ha un annex amb unes quantes pàgines de making of que resol dubtes sobre d’on surt la idea, quin és el procés per fer les vinyetes o les diferents propostes de portada que hi havia.
El llibre es presentarà dissabte 15 de desembre a les 7 de la tarda al Museu de la Torneria de Torelló. El periodista torellonenc Gerard López (sotsdirector d’El Matí de Catalunya Ràdio) conduirà l’acte.
‘Les Sirenes del Far’ van néixer a Torelló ja fa cinc anys
Arnau Solà va començar a dibuixar els personatges d’aquesta història ja fa cinc anys. En una exposició al Taller de Marcs Art 32 de Torelló l’any 2013, Solà va presentar-hi 23 quadres amb il·lustracions amb motius mariners. La peculiaritat era que hi havia una història que lligava les imatges i que es podia seguir a través de codis QR que enllaçaven amb un bloc.
L’èxit de l’exposició, on va vendre bona part dels quadres, el va fer decidir a fer una història més gran amb aquells personatges. Va buscar una guionista i aviat va trobar la Cristina Broquetas. Els va costar però trobar qui els hi edités. El 2015 i el 2016 buscaven editor per fires i salons. No hi havia sort. No va ser fins al Saló del Còmic del 2016 quan van conèixer l’editor, Alejandro Martínez, amb qui van fer realitat la història.
{{ comment.text }}