La vocació i formació autodidacta de Cristina Camps vinculada al món de la pastisseria s’ha materialitzat en La Xocolatona, un nou establiment a Tona situat a l’espai que fins al març va ocupar l’històric forn Sant Jordi, a l’avinguda Montseny. Al capdavant del negoci juntament amb Camps també hi ha la seva parella, Sergi Soler. L’establiment manté el servei de fleca a través dels productes que hi subministra Pavic, però ha incorporat més opcions, com per exemple un petit espai de cafeteria que permet prendre alguna cosa a l’interior del local. L’especialitat de la casa, però, són els pastissos, “totalment personalitzats i únics per a cada client”, explica Soler, que recorda que la traça de Cristina Camps per fer petites obres d’art amb la mantega, la nata i la crema de formatge fresc es va fer coneguda gràcies “als encàrrecs per a les festes d’aniversari dels companys d’escola dels nostres fills”.
Després de donar-hi voltes en els últims anys, “finalment vam trobar un local que ens encaixava amb el que buscàvem”, tots dos van decidir fer un canvi de vida –ella era tècnica de laboratori i ell treballava en un taller– i van apostar per muntar La Xocolatona. La valoració de l’arrencada és positiva “i no ens podem queixar de la feina que tenim”. I és que tal com recorda Soler, el client pot entrar a la botiga, “dir-nos la temàtica del pastís que més els agrada” i combinar-ho amb els gustos preferits, “ja siguin més afruitats o més dolços”. Amb la petició sobre la taula, Camps comença la seva feina: l’art de fer pastissos.
{{ comment.text }}