QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS
EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Un Dijous Llarder ‘per emportar’

Osona Cuina convoca igualment la festa, però al Sucre i amb entrepans per emportar, que també es poden reservar prèviament

Hi haurà Dijous Llarder a Vic. En els temps, això ja és tot. Això sí, la 19a edició d’aquesta festa gastronòmica amb el porc de protagonista, que organitza el col·lectiu Osona Cuina, també s’ha hagut d’adaptar al seguit de mesures que exigeix el context de pandèmia. D’entrada, canviarà d’ubicació, de la plaça Major al recinte firal del Sucre. A més, adoptarà el format d’entrepans per emportar. Que el confinament hagi passat a ser comarcal permetrà eixamplar fronteres.

Durant tot el matí de dijous, davant del recinte firal –un espai que permetrà evitar l’acumulació de persones–, se serviran entrepans només per emportar i amb la possibilitat de fer-ne la reserva prèvia des del web del col·lectiu. Com ja és habitual, les brases funcionaran ja a primera hora del matí amb els entrepans de botifarra, cansalada i botifarra negra; i per dinar, a partir de les 12 del migdia s’hi afegirà el clàssic entrepà de porc rostit Ral d’Avinyó, que es cou durant tota la nit anterior amb unes graelles gegants.

Durant tot el matí també se servirà l’entrepà de canelons elaborat pels alumnes de l’Escola d’Hostaleria d’Osona, amb l’acompanyament dels productes dels productors d’Osona Terra. Els entrepans es podran recollir entre les 9 del matí i les 3 del migdia, i si se’n reserven prèviament més de 10 també s’ofereix el servei a domicili, a la feina o a l’adreça indicada.
Osona Cuina ha apostat per mantenir aquesta cita amb l’objectiu de “preservar les festes populars i les tradicions que tenim més arrelades al nostre territori”, i també el de reivindicar “la gastronomia del país, ara que el sector està entre les cordes”, apunten en una nota de premsa.

LA PREGUNTA

Veu bé que el president dels bisbes espanyols opini sobre política?

En aquesta enquesta han votat 686 persones.