Una agulla de cap pels cabells és una de les troballes més destacades de la campanya d’excavacions d’aquest any al jaciment del Camp de les Lloses de Tona. Durant els 15 dies de feina també s’hi ha trobat un dipòsit fundacional.
Ja fa uns quants estius que al jaciment romà del Camp de les Lloses de Tona s’hi fan excavacions. Aquest any, l’equip dirigit per Imma Mestres i Montserrat Duran amb el suport d’una trentena d’estudiants de la Universitat de Barcelona, ha treballat durant 15 dies amb l’objectiu de continuar aprofundint en conèixer com va ser el període de la romanització.
Els treballs s’han centrat en excavar les estances de cases aparellades de l’època on s’hi ha trobat, entre d’altres, el que els arqueòlegs anomenen un dipòsit fundacional, un rectangle excavat al terra on s’hi enterrava el cap d’un animal, e aquest cas un poltre. La peça estrella de la campanya d’aquest estiu, però, és un acus crinalis.
Al llarg de l’excavació també han aparegut monedes amb les llegendes Ausesken, ceràmiques d’importació, vernís negre i també vernís roig pompeià. L’any vinent, la campanya seguirà les traces de l’actual amb l’esperança que hi hagi finançament per poder-hi treballar més temps i també per poder ampliar el museu del Camp de les Lloses.
{{ comment.text }}