EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Una illa de projecció

Comencen les obres de la primera fase de l’Illa de la Pietat, el gran projecte de difusió del turisme cultural de Vic

El 9 Nou
21/01/2019
Vic

L’Illa de la Pietat comença, finalment, a prendre forma. Després de mesos embastant el projecte, l’Ajuntament ha pogut iniciar, aquesta mateixa setmana, les obres de la primera fase. El projecte, novedós i singular, està concebut com el primer gran aparador de l’oferta turística i cultural de la ciutat. El conjunt de tota l’illa el conformen el triangle d’equipaments de la parròquia de la Pietat, el Temple Romà i les restes del castell dels Montcada. En aquesta primera fase, però, la intervenció se centra només a la Pietat.
En concret, els treballs afecten bàsicament la Capella Fonda i una part de l’església (nau central, campanar i sagristia). Les obres tindran una durada de nou mesos i un pressupost d’uns 550.000 euros. A més de la gran intervenció a la Capella Fonda –vegeu complement–, les obres milloraran l’accessibilitat interior i exterior a la nau central de l’església, i s’intervindrà als espais de sotacoberta per potenciar-los com a espais intermedis, normalment inaccessibles. Al campanar, on ja s’hi pot pujar des del 2009, es millorarà el sistema de tancament de la cabina d’accés i se senyalitzaran gràficament tots els elements de la Plana que es divisen des de dalt. També s’instal·laran nous lavabos al costat de la sagristia.
“Mai abans s’havia realitzat una inversió tan important en el sector turístic a la nostra ciutat”, ha volgut subratllar la regidora de Turisme, Maria Carme Bover. El projecte global de l’Illa de la Pietat està finançat per l’Ajuntament de Vic (350.000 euros), la Generalitat de Catalunya (350.000), i la Diputació de Barcelona (87.000). Paral·lelament, ja s’ha sol·licitat una subvenció als fons europeus Feder per valor d’1,4 milions. La seva concreció seria clau per afrontar les futures fases del projecte, que inclouen, entre d’altres, l’habilitació d’un ascensor per accedir fins a un tram del campanar, les intervencions arqueològiques que caldrà fer a la nau central –per resseguir les restes de la primitiva església de Sant Sadurní– i, molt més complex, la connexió d’aquests espais de la Pietat amb el Temple Romà i les restes del castell dels Montcada, el primer dels quals propietat del Patronat d’Estudis Osonencs, al qual també convenen profundes restauracions.

El punt de partida

La Capella Fonda de la Pietat, que acollirà una potent proposta d’espectacle audiovisual a través dels 2.000 anys d’història de la ciutat, és on hi haurà més canvis. D’una banda, s’enderrocarà el vestíbul per donar pas a una nova façana pel carrer Cardona. També se substituirà el paviment i es restaurarà la cornisa i les pintures –un cop ja retirades les de Sert, el desembre passat–. A més d’una nova il·luminació, es millorarà el pas del fons que la connecta a la nau de l’església, i s’obrirà una nova obertura per accedir a la capella dels Sants Màrtirs. A l’esquerra, imatge virtual del futur mapping; a la dreta, l’estat de les obres, aquest dijous.Vic
Miquel Erra

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 97 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't