Si el temps acompanya, unes 20.000 persones passaran aquest cap de setmana per Viladrau, en una cita convertida en tot un clàssic entre les propostes firals que es fan a la comarca: la Fira de la Castanya.
La setzena edició de la fira s’obre formalment aquest divendres al vespre amb la ja tradicional Nit de Guardons. El guardó Castanya de Plata, que es lliura a una entitat o institució, ha estat concedit a Òmnium Cultural per la seva tasca de promoció de la cultura tradicional i popular catalana. El Pelló de Plata, guardó a títol individual, el recollirà el músic i compositor Antoni Mas, director de grans orquestres i autor de diferents sardanes, entre les quals en destaca una dedicada a Viladrau.
Durant la vetllada, que començarà a les 8 del vespre al Centre Cultural Europeu de la Natura, també es lliuraran dos Castanyers de Plata a dues persones lligades a Viladrau que hagin destacat per la seva defensa o difusió del poble.
Dissabte i diumenge seran els dies de la fira al carrer, amb una mostra de productes de tardor i amb la castanya com a gran protagonista. Com a activitats paral·leles s’han programat passejades comentades per conèixer la tardor i els castanyers, mostra de feines tradicionals, passejades en poni i en segway, exposicions i activitats per a la canalla.
Una de les cites obligades serà, dissabte a 2/4 de 7 de la tarda, una nova representació de La càfila del cavaller Espinzella, un espectacle de participació teatral i musical que omplirà de festa els carrers del poble.
I per diumenge destaca el tradicional tast gastronòmic, en què 14 restaurants i establiments turístics de Viladrau presentaran sengles plats tradicionals i de creació amb la castanya com a tret distintiu. La inauguració, a 2/4 de 2 del migdia, anirà a càrrec del reconegut cuiner Jean Louis Neichel.