34 equips amb 130 corredors, a la Nocturna de Campdevànol

La Gran Duc (llarga) la va guanyar l’equip 5 Estrelles i la Petit Xot (curta), Road Runners

11/07/2019
Campdevànol

Un total de 130 corredors dividits en 34 equips van participar dissabte a la tercera edició de la prova ciclista d’orientació Nocturna de Campdevànol. El primer graó del podi de la Gran Duc, la cursa llarga, va ser per a l’equip 5 Estrelles, amb un temps de 2h 45min 58seg; el segon, per a Lymbus (2h 50min 06seg), i el tercer, per a Viciboladors (2h 51min 20seg). A la cursa curta, la Petit Xot, el primer lloc va ser per als Road Runners (1h 33min 38seg); el segon, per a El Drink Team (1h 33min 53seg), i el tercer, per a International Gec Kids (2h 22min 35seg).

Enguany, com a novetat, després de sortir de la plaça de la Dansa (a partir de 2/4 de 10 del vespre), els corredors passaven el túnel que travessa la carretera a l’altura de la colònia Molinou. I allà els esperava la primera sorpresa: una discoteca amb música i llums per encarar l’inici de la prova.

La Gran Duc (fent referència al mussol més gran del Pirineu) constava de 24km de recorregut tècnic i molt exigent. Un traçat que s’havia d’anar trobant segons les referències que marcava el roadbook. La prova discorria per muntanya i corriols. Passaven per Palou, Sant Roc i Clarella i havien de certificar el pas per 11 fites.

La Petit Xot (el mussol més petit del Pirineu), de 14km, arribava fins a Clarella sense passar pròpiament per Palou ni per Sant Roc. Havien de certificar el pas per sis fites. Enguany “s’ha obert la participació a equips internacionals”, segons explica Arnau Birba, de l’organització. S’hi va presentar un equip francès que va portar d’obsequi un lot de formatges que es va sortejar i va anar a parar a les mans d’un equip de Campllong. A l’arribada a la plaça de la Dansa es va servir sopar als participants. Birba en destacava el “bon ambient” que es va viure. L’organitza la secció BTT del Grup Excursionista Campdevànol (GEC) i forma part de la BTT Nocturnes Challenge.

En aquesta enquesta han votat 103 persones.