Abel Carretero i Marta Muixí guanyen els Matxos en una edició marcada per la calor

Arnau Montiel i Laia Montoya es van imposar al Tastet de Matxos, tots dos amb temps de rècord

Abel Carretero i Marta Muixí es van imposar dissabte a la cursa Pels camins dels Matxos, de 63 quilòmetres i 6.200 metres de desnivell acumulat, que organitza el Centre Excursionista Torelló. La forta calor va afegir dificultat a la prova, que en la versió curta, el Tastet de Matxos, va registrar temps de rècord tan en la victòria masculina, d’Arnau Montiel, com en la femenina, de Laia Montoya.

A les 6 del matí de dissabte, al barri de Montserrat de Torelló, s’hi donava la sortida de la vint-i-dosena edició de la cursa Pels Camins dels Matxos. Abel Carretero, Lluís Ruiz i Sergi Garcia, que acabarien formant el podi masculí de la cursa llarga, ja van liderar la prova des dels primers compassos del recorregut, de 63 quilòmetres i 6.200 metres de desnivell acumulat, condicions que encara es van endurir més a causa de la calor.

A la baixada del Puigsacalm, al quilòmetre 25, Carretero va aconseguir agafar distància. Després d’haver estat tercer l’any passat, aquesta vegada creuava la línia de meta en primera posició amb un temps de 6 hores, 34 minuts i 17 segons. Lluís Ruiz va ser segon, a set minuts i vint segons de Carretero, i al cap d’un minut arribava Sergi Garcia.

La cursa femenina la va guanyar Marta Muixí, amb 8 hores, 51 minuts i 7 segons. L’atleta del Bages s’ha convertit en la dona amb més victòries a la cursa torellonenca, tres. Marta Muixí va compartir el podi amb Helena Marcader, segona a 12 minuts de la guanyadora, i Montse Gràcia, que creuava la línia de meta gairebé vint minuts més tard que Muixí.

El Tastet de Matxos, la prova de 23 quilòmetres que arrencava a 2/4 de 9 del matí, va marcar dos nous rècords, tan en la victòria masculina com en la femenina. Arnau Montiel, guanyador ja l’any passat, va acabar amb 1 hora 53 minuts i 57 segons i Laia Montoya es va imposar en la que era la seva primera participació, amb un temps de 2 hores, 18 minuts i 21 segons.

Ivan Moreno i Cesko Compte van completar el podi masculí del Tastet, i Anna Pujol i Ari Carbonell el femení. Durant tot el dia, l’antic camp de futbol del Montserratí va ser un bullici d’activitat.

Li sembla bé que Pedro Sánchez hagi decidit continuar?

En aquesta enquesta han votat 139 persones.