Futbol
Hoquei
Motor
Poliesportiu

Actituds que generen gratitud

El president del Sant Miquel de Balenyà, Jordi Clos, va ajudar l’àrbitre a donar per bo un gol en contra del seu equip


20/11/2022

Un dels elements que, probablement, genera un major nombre de crítiques en la competició esportiva, i sobretot en el futbol, és l’àrbitre. Aquest ha de prendre unes decisions en dècimes de segon. Aquestes decisions perjudiquen o afavoreixen, a vegades de forma definitiva, un dels equips. Decisions que poden valer una falta, un penal, una expulsió però també un gol que pot fer decantar el resultat final del partit. Dissabte passat, en el partit entre el Sant Miquel de Balenyà i l’Aqua Hotel disputat al camp del primer, el col·legiat va donar gol després d’un xut des de la frontal del conjunt visitant. Només havien passat 14 minuts i era el 0 a 1. La decisió era la correcta, però de sobte alguns jugadors locals van reclamar que la pilota havia anat a fora i que havia tornat a entrar després de tocar la paret que fa de tanca al camp. I aquí van començar els dubtes del col·legiat, Guillem Gómez. Les explicacions dels locals van convèncer l’àrbitre, que assenyalant l’àrea del Sant Miquel donava servei de porteria i no gol.

“La xarxa tècnicament és molt dèbil i amb un cop molt fort es pot donar”, explica el president del CE Sant Miquel de Balenyà, Jordi Clos, defensant la posició dels seus jugadors. Però Clos, que s’estava mirant el partit des del mig del camp, havia vist gol. I no va dubtar a anar-ho a dir a l’àrbitre: “Ho vaig veure molt clar. Primer no entenia la situació, no sabia què passava, però quan vaig veure que no donava el gol vaig tenir clar que com a president tocava fer aquest pas endavant i explicar el que realment havia passat. Si hagués estat girat d’esquena i no ho hagués vist no ho podria dir, però ho havia vist i no em podia quedar callat”. Clos afegeix que “és una reacció que et surt a dins, sense pensar. Després en vam parlar amb la plantilla i el club i tots tenim clar que va ser una decisió encertada i honrada, també pel bé del partit”. El president comenta que “si hagués estat al revés m’hauria agradat que sortís algú i ho digués. El més fàcil pot ser pensar que l’àrbitre ja s’espavilarà, que és el seu problema, però se’ls ha d’ajudar i posar-los la feina fàcil. Tothom s’equivoca durant un partit: els àrbitres sí, però també els jugadors”.

En el futbol professional existeix el VAR (Video Assistant Referee) o videoarbitratge, un sistema ideat per evitar errors en el futbol mitjançant l’ús de la tecnologia. Aquest entra en acció quan l’àrbitre dubta sobre una situació i decideix tornar a visionar la jugada per prendre una decisió. Dissabte hauria fet falta i la repetició hauria ajudat en la decisió del col·legiat. En el futbol amateur, però, el VAR no existeix.
La decisió de Clos va més enllà del resultat i de la classificació. El Sant Miquel de Balenyà s’ha estrenat enguany a la categoria. De moment, els resultats no acompanyen i ocupen la penúltima posició amb sis punts, amb dos empats consecutius. El darrer, dissabte, on el resultat potser podria haver estat un altre si Clos no hagués intervingut. Una lliçó d’humilitat, honestedat i senzillesa.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

En aquesta enquesta han votat 124 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't