Alba Riera es penja l’or en els Jocs Mundials de la Joventut de trial

El seu germà Martí va ser tercer en la categoria Cadet i Jordi Tulleuda, vuitè en Minimes

22/08/2019
Wadowice (Polònia)

Alba i Martí Riera van aconseguir una medalla d’or i una de bronze en els Jocs Mundials de la Joventut de trial disputats el passat cap de setmana a Wadowice, Polònia. La jove vigatana es va imposar en la categoria Youth Girls, de 9 a 11 anys, amb una gran exhibició a la final, aconseguint la màxima puntuació (600 punts) i realitzant dues voltes completament netes i sense cap errada. Per darrere seu es van classificar Alzbeta Vaneckova i Andrea Pérez, amb 480 i 440 punts.

Per la seva banda, el seu germà Martí va ser tercer en Cadet (15-16 anys). Després d’unes grans semifinals, Riera va sumar 540 punts, per darrere del japonès Haru Agura i d’Alan Rovira. Riera va fer una gran segona volta, aconseguint gairebé la màxima puntuació que li va permetre compensar una primera volta més dolenta, remuntant de la setena a la tercera posició final.

Divendres, en la prova per equips, el seleccionador espanyol va fer competir Alba i Martí Riera, que juntament amb la resta de l’equip van contribuir a aconseguir la medalla d’or amb 650 punts en total, dels quals l’Alba n’hi va aportar 70 i en Martí, 190. En aquesta prova hi competeix un representant de cada categoria per país.

L’altre representant osonenc va ser Jordi Tulleuda, que va acabar vuitè en Minimes (13-14 anys). En una competició molt disputada amb 32 pilots de 15 països, el taradellenc juntament amb Daniel Cegarra i el francès Luka Pastorel van posar el nivell molt alt a les semifinals. Diumenge, però, la victòria va ser per al japonès Kotaro Yokatao. Durant tota la competició es va veure un gran espectacle i els joves pilots van mostrar molt talent demostrant habilitat, equilibri, força, observació, resistència i rapidesa. En total hi van prendre part 158 pilots de 16 països diferents repartits en sis categories.

Qui és favorit a les eleccions presidencials dels EUA?

En aquesta enquesta han votat 138 persones.