Esports

Cabré i Rovira regnen al Trial Santigosa de motos clàssiques

Pilots d’arreu del món van participar a la tradicional cita de Sant Joan de les Abadesses

Per tretzè any seguit, Sant Joan de les Abadesses va celebrar els “2 dies de Trial Santigosa” amb motos clàssiques, que es va disputar durant aquest cap de setmana en “dos circuits diferents”. Fernando Cabré, en la categoria “clàssic”, i Ivan Rovira, en la “expert”, van ser els vencedors d’aquesta edició, que va comptar “amb la xifra rècord de 166 participants, amb pilots d’arreu del món”, subratlla Joan Moncanut, president del Motoclub Abadesses, organitzador de la prova.

Joan Santllei i Carlos Errando, en la clàssic, i Jaume Bonfill i Jaume Subirà, en l’expert, van tancar el podi del campionat, que també va comptar amb altres categories que es disputaven amb motos antigues, anteriors al 1965, al 1972 i al 1980.

Darren Walker va ser el vencedor de la PRE-65, acompanyat de Paul Norman i Martin Gilbert, que van completar un podi britànic sobre les motos més antigues de totes les que van estar presents al Ripollès; En la PRE-72, Alberto Selma va ser el guanyador, mentre que Juan Verdura va acabar segon i, Rafael Asins, tercer.

En PRE-80, en la qual “ja hi participaven les motos catalanes”, va triomfar Ranc Michel, i van tancar el podi- Robin Luscombe, segon, i Manel Campoy, tercer. D’altra banda, en la categoria de Trialers, el guanyador va ser Valentí Fontserè i, Iain Robinson i Jordi Llinas, van finalitzar en segona i tercera posició respectivament.

La primera prova de la jornada es va fer dissabte, dins un circuit de vint zones, tot i que “les categories més baixes en tenien dinou”, i cada pilot va concloure la seva participació aquest diumenge, “competint en un circuit similar dins la mateixa àrea”, destaca Moncanut.

D’entre els participants hi va haver gent de la resta de l’estat espanyol, però també del Japó, França, Gran Bretanya o Itàlia. El paddock estava situat a la plaça Major del poble, i és una prova complementària a la que es fa, també de Trial, a Sant Joan de les Abadesses a la primavera, però “amb motos clàssiques. Les més antigues tenen doble suspensió o fre de tambor”.

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 805 persones.